Trögt med uppdatering, för mycket att göra.

Ja, som rubriken lyder så har jag mycket på gång samtidigt. Det är ganska mycket skolarbete och hemprylar som måste göras och då hamnar bloggen tyvärr lite i skymundan. Det kommer absolut uppdateras! Så ni kommer inte undan. ;)  Jag vill verkligen kunna uppdatera varje dag men som sagt, jag har inte tid att göra det hela tiden. Sen har jag inte tid att byta nagellack eller orken att sminka mig varje dag. Eftersom jag inte uppdaterar varje timme så lovar jag er att ni ska få läsa intressanta inlägg!
Imorgon kommer en kavalkad som jag inte vill att ni ska missa. Jag tror inte ni vill missa den heller, visst? ;D
Jag kan säga redan nu att jag ska försöka joina Sminkans och Emma P's fredagsteman varje fredag. Dem ska ha olika teman för varje fredag och det ska bli så spännande!

Ha en resterande trevligt helg så kommer kavalkaden imorgon!

Dagens make.

Dagen make blir gårdagens make. Jag hade så fullt upp igår efter jag kom hem så jag hann verkligen inte. Det blir så när man går i skolan och har massor att göra hemma.


Ganska lik senaste maken jag la upp, skillnaden är vit ögonskugga som eyeliner bakom den svarta eyelinern samt brun skugga över den vita. Skuggorna är från Vevay paletten. Nu kan se att det ser väldigt kladdigt ut och det beror på att när man precis kommit in från snö så set det lärr ut såhär. Bilden är även tagen med blixt så det gör att det ser jätte glansigt ut runtom.


Här kan ni se det vita lite grann men mycket att tonat bort under dagen. Jag kanske ska börja fota direkt efter jag sminkat mig istället eftersom det ändå alltid slutar med att jag fotar med blixt. Jag vill helst fota i dagsljus men det är för mörkt på morgonen och för mörkt när jag kommer hem.


Det bruna har klumpat ihop sig (och ja, det är för att jag inte använder bas prylar ;P).

   


Det var dagens make. Jag önskar verkligen jag kunde ge sminket mer tid men jag har inte tid och orkar sällan sitta länge på morgonen. Eller jag orkar egentligen aldrig göra andra makes på morgonen än min vanliga för den flyter bara på. Jag försöker hitta inspiration. Sen är jag inte så inne på smink, utan mer på naglar, piercingar och tatueringar. Det är lite svårt att uppdatera tatueringar varje dag då det sällan är tatueringar på folk i min närhet dyker upp. Sen detta med naglar, jag har inte tid att byta lack varje dag men jag har beställt fler lack för nu har ni sett alla utom ett som jag fick av en kompis i veckan som jag ska bjuda på vid senare tillfälle. Jag hoppas ni kikar in i hopp om att själva bli inspirerade till att pilla vidare, eller börja pilla med era naglar!

OPI Ink.

Jag kan bara säga att jag tyckte detta lack hade så häftigt namn att jag köpte det först och främst för namnet, sen såg jag att det skiftade i mestadels blått och lila med skimmer i så då visste jag att jag inte köpt ett lack förgivet. :P


Här kan ni se mestadels det blåa i lacket med smått lila. Lacket är väldigt häftigt tycker jag men sommarens solsken gör nog att det ser helt otroligt ut kan jag tänka mig. Det var lite småjobbigt att måla med detta men det beror nog på mitt baslack (som faktiskt är Mavalas nagelstärkare som SKA funka bra som baslack men det är otroligt jobbigt att få det till perfekt). Som sagt så är det egentligen mycket mer skimmer som skulla framhävas om topplacket skulle vara glansigare.

  
 
På dessa bilder kan ni se skiftningarna ganska bra ändå. Bilderna är tagna under spisfläkten. Jag kom hem så pass sent att det börjat mörkna, så hjälp av dagsljus fick jag inte denna gång.Ofta när man fotar under spisfläkten vill det gärna bli gulorange ton på bilderna men byter man vinklar och fotar så hittar man tillslut en fungerande vinkel. ;)


Jo, jag glömde ju en nackdel med lacket, eller ganske med mitt topplack från Depend. Ser ni märkena? Efter att ha varit torra 3-4 timmar och sen går och lägger sig, vaknar och ser detta. Jag har äntligen beställt nytt topplack som jag hört ska vara riktigt bra. Det här är faktiskt inte kul. Detta hände ju även med mitt OPI An Affair in Red Square, så det måste vara kombinationen OPI lack + Depends topplack. Ink fäster helt enkelt inte bra på nageln. Det torkar helt plötsligt på vissa ställen och sedan drar man över där och det bildas tunna fläckar.


Nail arten är Art Club Black, Silver Glitter och Malmsy.

Vardaglig make.

Idag har varit en skööön dag. Jag började på eftermiddagen så då kände jag att det fanns tid att sminka sig.


Väldigt oskarpa bilder då jag hade bråttom till Nordea imorse. Detta är då min vardagliga make. Inget speciellt egentligen, lite eyeliner och lite mascara. Det är så skönt med denna make eftersom den är så lätt och faktiskt snygg.


Som sagt, väldigt oskarpa bilder.


Bästa bilden med total skärpa. Jag har inte tagit bort mascara som kommit under och över fransarna men det gör inget.

China Glaze Ruby Pumps.

Jag gör en sen uppdatering idag också med ännu ett rött lack, ChG Ruby Pumps.


Här är då lacket, men färgerna stämmer inte alls. Jag valde att ta ett rött lack som bas för att jag fick för mig att detta var liknande Lubu Heels och det var det. Det var inte alls kul att måla med dett lack. Det är väldigt ojämt och skapar mörka streck pga att det inte ville flyta ut bra över nageln.


Lacket är väldigt snyggt i rätt ljus. Eller väldigt ska jag nog inte säga, SKIT SNYGGT ska jag säga. Absolut ett favorit lack när det gäller färgen. Det är lite trögtorkat men inte alls så farligt. Jag har valt att måla med två lager på H&Ms egna röda lack.


Här är färgen så rättvis den kan bli tror jag. I vissa ljus är det lite blodrött, i andra lite mörkare. Tyvärr syns inte glittret så mycket men det gör inget. Huvudsaken är att det ser bra ut på nageln.

  
Detta lack kommer definitivt användas fler gånger!


(Jag vet att det är utanför men jag hade så bråttom att fota så jag hann inte ta bort överflödigt lack).

 
Pga brist på fantasi och tid så tog jag bara och gjorde en ros från Konads stämpelplatta m13. Det gick inte heller bra. Ganska kass dag för lack och art faktiskt.

OPI An Affair in Red Square.

Mitt första OPI lack jag visar upp! Det blev lite sen uppdatering idag, men jag uppdaterar i alla fall. ;)


Här har vi då detta underbara röda lack! Jag kan säga redan nu att de flesta bilderna tyvärr inte visar den rättvisa färgen på lacket och det gör mig lite upprör. Min kamera är inte den bästa helt enkelt. Lacket är mycket rödare och är fullt av skimmer.


Det var en fröjd att måla med detta lack. Jag älskar penseln! Penseln breder ut sig och det blir ett jämt redan vid första lagret. Jag använde dock två. Det torkar fort men är känslig mot viss typ av beröring en tid efter. Nail arten är som vanligt med Art Club lacken.


Här ser ni ganska okej bild på färgen ändå men ser ni vad som förstör allt? Känsligheten! Jag var färdig med lacket flera timmar innan jag gick och la mig. Detta vaknar jag upp med. Jag blir så upprörd! Det förstör all skimmer och all glans lacket har, det är riktigt synd. Hade jag haft ett bra topplack hade det antagligen sett mycket finare ut.

  
Med ögonen är färgen helt underbar och jag kommer definitivt använda detta lack många gånger!

Tema Åskoväder.

Jag har inte varit med på ett tema på hela veckan! Jag brukar joina men nu har jag varit så trött på mornarna samt haft lite tid på eftermiddagarna och kvällarna. Idag är jag med i Rouaa's tema som är åskoväder.Bild tagen från Rouaa.


Grejen är ju så att jag, som jag skrev ovan, varit väldigt trött hela veckan och orken försvinner av detta så jag har inte något intensivt med blixtar och skarpa färger. Åskoväder för mig innehåller i alla fall mörker (svart) och ljuset från blixten (lila och vitt), så jag körde på detta.


Jag har använt mig att en vit från VLD paletten och den vita från Vevay paletten. Sedan har jag använt den mörkaste lila från VLD paletten samt VLDs lila stora singel skugga.


Som ni ser så är det lite utsmetat i ögonvrån och nu är det inte snö som orsakat det, utan jag var och piercade mig idag och det blir som en "reflex" (hittar inte rätt ord) så det blev lite smetigt. Sen kan ni se att färgerna inte är så intensiva så det blir lite mer naturligt och vardagligt.

 


Rosa med pussel!

Tillbaka efter en lugn födelsedag med nya naglar! Det är alltså rosa, samt svart och vitt som ni ska få se här nedan.


Såhär då! Det rosa lacket är ett lack jag köpte i Thailand vilket resulterar i att det är skit, helt enkelt. Det är köpt på 7eleven(!). Det tog TRE timmar för det att torka, förstår ni? Jag testade med att ta topplack (Depends) på men det gjorde ingen skillnad. Lacket är ändå lättmålat och det flyter ut bra, dock rätt tunt. Det är små blå glitter skimmer i. Det är ett vacker lack, absolut, men det åkte i papperskorgen.


Här ser ni mina bästa pusselbitar! Man kan tyvärr se att jag använt två olika vita lack på detta vilket är synd eftersom pusselbitarna blev jätte bra på tummen! Här har jag som vanligt använt mig av Viva la Divas svarta lack samt svart och vitt nail art lack från Art Club.

  
Jag hittade en tutorial på youtube så detta är faktiskt inte mitt påhitt (pusselbitarna alltså) utan det är då därifrån. Det svarta på dem rosa naglarna är däremot mitt påhitt. :)

Födelsedag: Ingen uppdatering!
Imorgon, onsdag, är det alltså min födelsedag. Min 18 årsdag! Det betyder att jag inte har tid att uppdatera på onsdagen då det  först är skola sen ut med familen, inklusive pojkvännen, och käka. Jag hoppas ni får en trevlig onsdag så kommer jag tillbaka på torsdag!

Dagen är grå.

Ja, nästan. Den är mer och mer vit men än så länge slaskig. Det snöar som bara den men pga tidigare regn och högre temperaturer så är den än så länge slask. Jag tänkte vara med på Rouaa's tema vecka men det blev tyvärr inte av då jag inte har färger till att göra dagens tema som faktiskt är skogsbrand, WOW. En av mina favorit makeups är just den flammiga looken.
Nej nu åter till min make idag. Det är alltså min "vanliga" make tillsammans med vit och grå skugga.


Såhär brukar jag sminka mig i stort sett alltid när jag väl sminkar mig (när jag väl går ut), förutom med ögonskuggan för den slopar jag oftast när jag ska vara ute med smink. Det är alltså skuggor från VlD paletten samt Vevay paletten, grå och två vita. Eyelinern är som vanligt Nivea. Ni kan se på mina ögonfransar att jag fotat efter jag varit ute i snön. De är ihopklumpande.

 
Jag märkte också att det är ganska mörkt ute och då kan man inte ta hjälp av dagsljuset. Så precis som jag gjorde med gårdagens QT så letade jag lampor som gav rätt ljus.
Denna makeup funkar alltid. Den sticker inte ut med sina färger eller är svår att fixa. Sen ser jag, i min åsikt, bra ut i den.

 

China Glaze QT

Idag är det första dagen på vecka 4 och jag kände för att göra en lite mer  "avancerad" nail art tillsammans med Ch G QT.


Här har vi då QT, cute, som är ett holografiskt lack som inte syns på denna bild då det inte är rätt ljus; prutt på detta tråkiga molniga väder. Det var faktiskt helt okej att måla med detta lack. Det torkar fort och så, däremot så pga att det torkar fort så vill det gärna torka lite för fort. När man (eller jag ska säga när jag målar) så torkar det lite så om jag målar lite igen på samma ställe så blir det som klumpar och nagellacket dras åt sidan SAMTIDIGT som det är halvtorkat lack som glider med, inte okej.

  
Dessa bilder är nog så rättvisa i färgerna de kan bli. Ser ni nail arten förresten? Jag är otroligt nöjd och jag lärde mig en viktig läxa igår. När jag målade med den vita Art Club penseln så blev lacket tjockt och jag tänkte att nej men vad är det som spelar in egentligen? Fick då igår höra att man måste lägga något över hålet på flaskan om man ska måla en längre stund med ett lack. Tack till dig som hjälpte mig med detta. Sen blev inte fjärilen så snygg jag tänkt mig.


Här kan ni även se min kapade långfinger nagel. Det är verkligen inte snyggt med såhär ojämna naglar, i alla fall i min åsikt på mig själv. Det värsta är att det är inte bara denna nagel utan även också....:


---tummen! Så irriterande. Dem växer ju såklart alltid tillbaka men det tar ju en stund. Nej nu tillbaka till lacket. Det är ju holografiskt! Eller..?


(min hela tumme). Under min spisfläkt har jag alltid lyckats få fram hur bra holografisk effekt som helst men nu! Ser ni? Man ser bara en liten svag regnbåge där i. Jag testade hur många lampor som helst i lägenheten men ingen, verkligen ingen lampa fick fram effekten. Dåligt ljus eller ett dåligt holografiskt lack?

China Glaze Lubu Heels.

Idag är det dags för nagellack som jag inte visat upp på ett par dagar. Det blir alltså Ch G Lubu Heels. Lacket jag länge suktat efter.


Jag kan säga redan nu att strunta i att lägga märke till nail arten, den blev inte alls som jag ville. Jag har här fått hjälp av fredagens solljus. Bilden är dessvärre inte så tydlig som jag trodde den skulle vara med hjälp av solen. Jag har i alla fall använt mig av fem lager Lubu Heels. Det är väldigt tunt i början, sen hade jag tyvärr dåligt lack som bas så det spelar nog in väldigt mycket.

 
Detta är alltså ett svart lack med rött glitter i. Mycket häftigt lack om ni frågar mig. Det tog ett tag för varje lager att torka, men det var absolut värt det.


På bilderna jag visar har jag inte använt topplack, men det gjorde egentligen inte så stor skillnad då all glans i mitt topplack sögs in i lacket. Det resulterar i icke glansiga naglar. Jag har däremot märkt att topplacket inte alltid gör så. På lacket jag ska visa imorgon glänser det väldigt mycket!

  


Nail arten på tummen är jag lite mer nöjd med, men det är absolut inte något av det snyggaste jag gjort.

Temadag: Bärröd.

Idag är det alltså rött som gäller. Sminkan har valt bärröd. Denna maken är faktiskt från tidigare i veckan då jag inte har tid idag.


Så här ser alltså min make ut. Inte alls mycket rött då jag aldrig fått till någon snygg make med rött, samt att jag bara har EN röd ögonskugga, vilken är H&Ms egna singel skugga, Eye Shadow. Jag ser att min hud ser väldigt fet ut, vilket den faktiskt är för jag smörjer alltid in med baby olja.
Som ni ser så har jag använt mascara(!). Det visar att jag haft denna make en hel dag, alltså varit ute med den. Även om den inte är så speciell så gillar jag den faktiskt. Jag har använt den vita från Vevay paletten på hela rörliga ögonlocket, vilket inte syns tyvärr.

 
Allt som allt så är jag nöjd. Idag ska jag bara ta det lugnt då jag dragit på mig en förkylning och jag vill att den ska gå över fortast möjligt!

Temadag: Bladgrönt

Idag borde jag också egentligen skriva blandgrönt inom citationstecken men eftersom temat är bladgrönt så får du stå så där nu. Idag hängde jag också med på Sminkans tema av anledningen att jag är ledig idag! Så medans min pojkvän, Alexander, spelade Resident Evil passade jag på att hänga med på dagens tema.


Grönt alltså. Jag valde att köra på grönt hela vägen. Detta är skuggor från VlD paletten, Vevay paletten samt H&Ms egna singelskuggor, Eye Shadow. Det kanske vore häftigt om man även hade en riktig grön kajalpenna att använda sig av. Nu hade jag bara ögonskugga som jag använde som kajal.


Jag är faktiskt nöjd, även om det kanske är tråkigt med bara grönt. Sen tänkte jag att temat är faktikt grönt och jag har några gröna skuggor som man lätt kan jobba med. Som vanligt så gillar jag verkligen skuggorna från VlD paletten så dem är så starka samt lite metalliska, vilket kan vara riktigt snygg ibland. 
Imorgon kommer jag också vara med på Sminkans tema dag så det är bara att hålla utkik! Snart ska jag kila iväg med Alexander och uppgradera våra SL-kort.

Ha en trevlig dag!

"Geraniumblå" på locken.

Anledningen till att jag skrivit Geraniumblå inom citationstecken är för att jag inte har så blått med i min make. Eller blått är det, men inte den blå, om ni hänger med. ;)
Dagens sminkning kommer alltså från Sminkans veckotema som är blommor från hennes trädgård. Idag är det denna blåalilarosasvarta blomma som jag tänkte att jag kunde vara med på!


Alla skuggor jag använt är, som oftast vanligast från VlD paletten. Det rosa ni kan se är den rosa pulver eyelinern från VlD (massa VlD). Den rosa eyelinern är ganska svår för mig att jobba med. Jag har inte alls så bra teknik. Sen smular den massa med sitt pulver och man måsta ofta doppa ner den för att få den starka rosa.
Nu tar jag ett citat som Sminkan skrev inför denna dagens sminkning: "Pluspoäng till den som lyckas inkorporera de mörka ståndarna och de rosa strimmorna i kronbladen!". Jag var självklart tvungen att ha med dessa grejer så det blåa symboliserar så klart blomman i sig och det lila som den blåa färgen drar till. Sen är det dem rosa strimmorna som jag valde att gestalta ut med kanten. De mörka ståndarna är den svarta eyelinern som är dubbel. Eyelinern är Nivea Expert Eye Liner. 
Jag är otroligt nöjd med sminkningen idag faktiskt. Jag vet att jag väldigt sällan använder mascara men jag leker gärna inte med mascara om jag faktiskt inte ska ut. Så när det väl blir smink och när jag väl ska ut, DÅ blir det mascara. Vilket är sällan. :P


VlD och Vevay paletten.

Idag tänkte jag dela med mig lite om de paletter jag använder.
Den första är Viva la Divas svarta palett som bäst beskrivning på hur den ser ut.


Den innehåller alltså 48 skuggor i olika färger och nyanser. Som ni kan se så smular den väldigt gärna. Jag gör så att när jag väl använder den så drar jag bara lätt över med applikatorn jag använder, då slipper jag oftast det smuliga. Däremot så blir det ändå väldigt mycket skugga på applikatorn så det smulas det gärna.
Färgerna är väldigt starka och fulla med skimmer. Jag som inte använder någon speciell applikator (H&Ms egna) och ingen bas får kanske inte det snyggaste resultatet man kan få men för mig gör det inget då detta inte ligger i mitt största intresse. Där ligger naglarna och kroppsmodifiering (piercings, tatueringar m.m.). Denna kostade mig 159 svenska riksdaler på Kicks.

 
Här ser ni allt smul på spegeln i paletten samt hur faktiskt milt smuligt det är i min. Jag har sett några andra som har hur smuligt som helst. Det är faktiskt inte okej för skuggor att göra så, det tycker nog ingen.

Sen var det ju Vevay paletten! Historien bakom denna är att min mor fick den av en kompis och mamma använde endast läppglansen som finns i. Sen tog hennes favorit slut och då fick jag den.


Den är väldigt liten men väldigt bekväm.


Den innehåller 12 skuggor, 4 rouge och 6 läppglanser (ni kan se att min mor använt den :P). Skuggorna i denna är väldigt väldigt VÄLDIGT tunna. Man behöver mycket för att få schysta skarpa färger. Vill man inte det så funkar den ju till det också. De flesta skuggorna är lite glittriga vilket jag inte är så intresserad (på mig själv!) av men jag lyckas alltid få glittret att inte synas.

Mario inspirerade naglar.

Jag som är uppväxt med Super Mario 64, Mario Kart osv. verkligen ÄLSKAR Mario och alla dess roliga figurer. Därför tänkte jag att, varför tusan ska jag inte kunna göra lite Mario inspirerad nail art på naglarna? Jag menar, det måste inte vara häftiga mönster som egentligen inte är något, eller vackra blommor på naglarna. Så nu ser mina naglar ut såhär! (Förresten kan jag säga redan nu att jag kommer komma med ett inlägg senare i veckan som hänvisar tillbaka till detta inlägg för jag kommer uppdatera det här inlägget p.g.a att bilderna är av ganska dålig kvalité så jag ska ta nya inom några dagar!)Här är då mina svampar på de åtta fingrarna! Som ni ser så är bilderna inte alls bra så jag ska komma med nya senare. Jag har använt mig av China Glaze Platinum Pearl och alla Art Club lacken. Platinum Pearl vad jätte kul att jobba med! Den flöt ut bra över nageln och torkade hyfsat fort. Dessvärre syns penseldragen, men det gör faktiskt inget tycker jag. I alla fall inte när det gäller det här lacket. Det skulle behövas fler än mina tre lacket för att få jämn fär över hela nageln, i alla fall om man målar med relativt tunna lager. Detta är definitivt ett av mina favorit lack och det kommer användas många gånger i framtiden!


Vi får inte glömma tummarna! Många av er undrar nog vad tusan detta är för något, men nedanför visas en bild på hur den ser ut i Mario världen. Detta är Viva la Divas svarta lack och det vita Art Club lacket.

 
Svampen, som många känner igen som "Toad". Dock är Toad bara en av svamparna. Sen här också den där raketbomben som jag inte vet vad dem kallas. :)Någt en kompis till mig berättade förut om Art Club lacken har jag nu själv fått uppleva. Det är alltså att om man har flaskan öppen "för länge" så blir lacket jätte tjockt och trådar sig, inte kul och faktiskt inte så okej. Jag förstår att man inte kan ha dem öppna hur länge som helst men det är ju grejen, jag hade inte det. Nu syns inte det på dessa bilder men på uppdateringen som kommer inom några dagar så ska jag visa vad jag menar.

   Update:

Här ser ni tydligare mina naglar och rättvis färg på Platinum Pearl: 

Ta bort Blue Sparrow + Krackle.

Idag tog jag bort mitt Krackle lack och Blue Sparrow från naglarna. Jag har hört såna historier om att Blue Sparrow ska vara riktigt jobbigt att ta bort pga all glitter som den innehåller. Jag kan meddela att det gick hur bra som helst för mig att ta bort de två lager jag använt. Visst, man fick gnugga lite extra men det var inte som andra glitter lack där man nästan måste sitta och skrapa. Jag använde Gripens remover.


Här en en bild från när jag målat naglarna med Krackle lacket och fått lacket på huden. Här har jag alltså använt mig av en skvätt remover och här är resultatet. Som ni kan se på bilden så är det hur svårt som helst att få bort. Man ser på paden hur mycket som lossnat. Jag lät det vara kvar så det tillslut fick gå bort med tvättar. Förövrigt så är Krackle lacket lite jobbigt att få bort från nageln. Det sitter hårt och man måste nästan skrapa med padsen för att få bort.

Rosrosa tema från Sminkan.

Det blev tidigare uppdatering idag i alla fall. Anledning? Jo, vi slutade strax efter 1 istället för 15.40. Hur skönt som helst. Jag hade inte kunnat vara med på dagens tema om jag inte kunnat åka hem tidigare, för naglarna ska fixas med häftiga grejer!
I alla fall, nu till ämnet. Sminkan har tema  vecka där varje dag representerar en blomma i hennes trädgård och dess färg. Denna blommans färg ska alltså användas i sminket och dagens är rosa och jag kan inte hålla mig borta!


Här är då min rosa dags sminkning. Eftersom det handlar just om blommot tänkte jag att jag kan lägga till lite grönt, eftersom alla blommot har en stjälk som är grön. :)


Strunta i skuggan på fransarna. Jag har använt mig av Viva la Diva paletten, som vanligt, samt eyeliner i pulverform från Viva la Diva. Jag är helt kär i den rosa eyelinern med tanke på färgen. Det är en så stark rosa och det gillar jag. Sen använder jag sällan denna eyeliner, eller smink för den delen. Denna vecka verkade så rolig med Sminkans tema att jag ville åtminstone vara med på denna!

  
 
Jag är däremot inte så nöjd med dagens sminkning. På grund av trötthet blev det ganska dåligt och med engagemang som inte var så högt så blev det inte alls som jag tänkt mig.


Sen uppdatering idag.

Idag blir det senare uppdatering p.g.a att jag börjat tidigt i skolan och slutar 15.40. Senare lovar jag att ni ska få läsa lite intressanta grejor!

Ha en trevlig dag så länge!
/Alexlyndra

Färgglatt med VLD.

Idag blir det alltså en färggladd skuggning med skuggor från den svarta Viva la Diva paletten.


Jag har använt blå/turkos, lila och grönt samt en väldigt tunn vit över hela locket upp till ögonbrynen. Eftersom jag använder mig av skuggor från samma palett väldigt ofta så blir det lite upprepat. Skuggorna är väldigt smuliga och det kan därför irritera ögat då det ibland faller ser små smulor. Annars så är det väldigt mycket skimmer på skuggorna och dem är väldigt skarpa. Jag skulle nog kunna få dem ännu skarpare med bättre material och basgrejer, som jag inte använder.

  


Jag tyckte det skulle vara lite häftigt att göra precis lika på undre fransraden som på ögonlocket och jag tycker det blev jätte bra! Jag gillar färgerna och kombinatonen av dem.
Den här sminkningen kommer jag absolut använda någon gång då något speciellt händer. Jag tyckte verkligen om den. Sen kan man ju göra på samma sätt med andra färger.


Sen vet jag så klart att just blått "inte passar" till bruna ögon men det struntar jag i. Huvudsaken är att man blir nöjd med sminkningen så får det passa eller inte. :)

China Glaze Blue Sparrow

Som rubriken lyder så är dagens naglar Ch G Blue Sparrow.

  
Blue Sparrow är ett väldigt fint lack med blåa små glitter bitar i. Det är väldigt lätt målat tycker jag och torktiden är inte så farlig utan topplack faktiskt. Jag har använt mig av två lager, ett tunt och ett tjockare på det. Det skulle nog behövas minst tre lager om man målar på samma sätt som jag gör.

 

 
Dessa bildet är nog mest rättvisa i färgerna. Många av bilderna ville göra lacket ljusare och få det blåa glittret att se vitt ut.

 
Sen nu har jag använt Krackle lacket igen! Som bas använde jag detta ljusrosa lack från Viva la Diva. För att det krackelerande lacket ska funka måste man måla det med ett väldigt tunt lager men ändå så att det täcker. Det gör alltså inget om det är lite ojämnt, bara det inte är för tjockt. Ni kan se på min nagel att jag haft lite för tjockt lager mitt på nageln då det inte krackelerat så mycket där. Sen måste lacket man använder som bas i stort sett ha torkat, även om det står på flaskan till Krackle lacket att bas nagellacket inte får torka. Sen måste jag tillägga att man inte får vara i kontakt med vatten med detta lack om man inte låtit det torka ordentligt och har haft på topplack! 
Sen har jag ju för första gången använt mina Konad stämplar! Det gick hur lätt som helst och visst tusan blev det snyggt? Lacket jag använde var tillhörande stämpellack från Konad.


Rosalilagul skuggning.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha som rubrik till den här maken men denna får funka. ;) Idag bjuder jag alltså på lite rosalilaorangegul blandning.


Alla skuggor denna gång från den svarta VLD paletten.

 
Jag vet inte om jag är så nöjd med denna. Jag vet att jag är amatör men man kan få det att se så mycket bättre ut. Anledningen är, som jag sagt tidigare, att jag inte lägger ner så mycket pengar på massa olika typer av smink och applikatorer(?) så allt blir inte proffsigt. I alla fall. Som andra bloggare också sagt så smular det väldigt mycket om skuggorna och dem går sönder om man trycker för hårt med vad man nu applicerar med. Jag har lärt mig att inte alls trycka hårt, utan att bara dra applikatorn över skuggorna.


Jag är ett stort fan av rosa så jag har svårt att hålla mig borta från den färgen. Det lär nog bli mer rosa i framtiden. ;)


Svartvita naglar med Art Club.

Idag har jag, eller rättare sagt igår, pillat med naglarna och blev faktiskt riktigt nöjd! Jag håller fortfarande på att lära mig få in snitsen med Art Club lacken. ;)


Vissa bilder är lite suddiga men man ser ändå vad jag gjort.


Här med blixt.

  
Jag har då använt mig av  Orly Goth. Jag började på ett smidigt sätt att göra en linje med det svarta Art Club lacket och målade sedan ytan som skulle målas med Orly Goth. Sen tog jag det vita Art Club lacket sedan det silver glittriga och resultatet blev såhär. Jag är nöjd! Ni ser att det är lite utanför här och där och att strecken inte är helt raka osv men allt blir  bättre med tiden. :)


Här är en bild som visar Orly lacket bättre. :)

Konad prylarna har landat!

Nu har jag fått hem mina Konad prylar från den finska webshoppen Nagelshop. Jag beställde i måndags och dem kom idag, helt otroligt! Efter bara en dag, eftersom gårdagen var röd!


Här är innehållet av det jag beställde, ett Stamping nail art set och två bildbrickor.

 
På bilden till vänster är det stämplar för en fransk look och på den högra bilden är det i stort sett Halloween stämplar men jag ville bara åt döskallen som ni ser uppe till vänster på den högra.

 
(Jag vet att kameran syns). Här är de två bildbrickorna som ingick i set:et. Lite smått och gott på dem.


Tre lack som är till för att stämplas med. Jag tänker även använda mig av lacken jag redan har då det är tråkigt att bara stämpla i dessa tre färger.


Sen självklart stämplen och skrapan! Allt detta fick jag hem för ett ynka pris!

China Glaze Harmony

Lila onsdag och sista lovdagen sen drar skolan igång igen!

 

Idag blir det alltså Ch G Harmony som gäller. När jag såg den på bilden på 8ty8's hemsida föll jag pladask men när jag såg den med egna ögon så blev jag lite besviken. På 8ty8 ser den ut att vara ganska ljus med ljus glans men den är ganska mörk på naglarna, och i flaskan.Snyggt är det i alla fall. Jag målade faktiskt detta lack med tre lager men det räcker faktiskt med ett. Det är väldigt tjockt och tyvärr kan man drabbas av pensellinjer om man målar för mycket på samma ställe. Jag drabbades av detta på tummen, som jag inte visar på bilderna, hihi.

 

Som ni ser så har jag försökt mig på att göra egna zebra ränder på naglarna med Art Club Malmsy. Det gick väl i stort sett åt skogen förutom på pekfingret som ni kan se på högra bilden. Jag är faktiskt riktigt nöjd med mönstret där.Här kan ni se mitt lite kapade långfinger. Den gick av igår när jag var på bio.

 
 På de här två små bilderna ser ni den mest rättvisa färgen på lacket. Ganska mörkt men faktiskt väldigt snyggt. Jag vet inte riktigt om det faktiskt går att få rättvis färg mellan hur lacket ser ut på naglarna och hur lacket ser ut i flaskan, det skulle nog vara om man målade ett lager, men jag är lite tveksam.

Sotig tisdag.

Jag startar dagen med en mörk sminkning från min VLD palett, samt min Vevay palett.

 


Det är väldigt svårt att få tag på svarta skuggor som faktiskt är svarta. Alla skuggor jg testat på blir snäppet under svart eller grått. Jag såg nu att man ser mina händer och kameran i pupillen. :P

  Jag gillar verkligen den mörka skuggningen, det har jag nog alltid gjort. Det passar allt och jag älskar mörkt runt ögonen. Jag kan egentligen inte berätta så mycket hur jag gjorde förutom att jag började med den vita från Vevay paletten och applicerade på hela locket upp till ögonbrynen, sedan tog jag en grå från vevay paletten, som blir ganska ljus och applicerade halvvägs upp till ögonbrynen. Sedan blev det en jätte mörkblå, som jag anser i stort sett svart, från VLD paletten, på ögonlocket. Sedan tog jag den svarta från Vevay paletten i hopp om att få det svarta svartare men det blev inte så stor skillnad. Den tog jag även under ögonfransarna på undre fransraden.


China Glaze 2NITE

Idag blir det ett holografiskt lack i bloggen! Som rubriken lyder så är det Ch G 2NITE.

   
Det är inte riktigt min typ av färg på lacket. Det är lite gråblått. Lacket kräver tre lager för att färgen ska bli densamma som den är i flaskan. Jag använde ett dåligt baslack så jag hade problem med det första lagret då lacket vägrade ligga kvar. Torkningstiden är bra bra bra! Använder man inte för tjocka lager så är det inte alls jobbigt att vänta ut tre torkningar med detta lack. Förresten, strunta i den väldigt misslyckade nail arten. :P

  
Detta lack är som sagt holografiskt, vilket kommer fram oftade och tydligare än t.ex. Depends nr 132. Jag älskar verkligen de holografiska lacken och kan tänka mig hur snyggt det blir i solens ljus på sommaren. Jag bara längtar! Sen är ju sommaren faktiskt något att vänta på över huvud taget. Värme! Och kanske mycket regn. ;P

 
Jag vill verkligen måla naglarna med nya lack hela tiden men det är ett jobb att ta bort, pula med både baslack och själva nagellacket, låta det torka utan att komma åt något och sedan topplack som ska torka. Det tar ett tag för mig och jag är allt för ivrig för att hinna låta det torka. Ibland. ;)

Nagellacken från USA paketen.

Här kommer nu min sammanfattning av lacken som kommit hem till mig från USA.
Listan är skriven från översta lacket från vänster och sedan till höger osv.1. Art Club Malmsy
2. Art Club Orchistra
3. Art Club Limeade
4. Art Club Black
5. Art Club Silver Glitter
6. Art Club Gold Glitter
7. Art Club White
8. Art Club Red
9. Ch G L8R G8R
10. Ch G QT
11. Ch G Platinum Pearl
12. Ch G Blue Sparrow
13. Ch G 2NITE
14. Ch G Ruby Pumps
15. Ch G Lubu Heels
16. Ch G Harmony
17. OPI An affair in red square
18. OPI Ink
19. Orly Opal hope
20. Mood Changing Pumpkin orange to neon orange
21. Krackle Blue
22. Mood Changing Tangerine to lime green
23. Nubar Moodies  Onyx glitter to clear glitter
24. Nubar Moodies Butterscotch to gold
25. Orly Goth

Vilken härlig lista va? Ännu har jag inte hunnit visa er alla lack men det kommer absolut komma! Vissa av dessa har ni redan sett och hört om dem är bra eller dåliga eller där mitt emellan. Ha en fortsatt trevlig dag och kväll, nu ska jag skölja ur färgen i håret!

Paketet från 8ty8 öppnat!

Nu har jag äntligen fått öppna mitt paket från 8ty8! Där låg 12 nya lack och här är dem!

  
Jag ska göra en sammanfattning i senare inlägg då ni ska få se alla mina lack som kommit från USA. :)


Lacken är ju skyddade av bubbelplast, eller detta paket var det. De andra paketen hade skumplast. Ser ni hur stora bubblorna är! Det låter mycket med och dem är hur härliga som helst att smälla med! Vilket barn jag är . ;)

Sista nagelpaketet har landat!

Igår fick jag höra att paketet från 8ty8 har kommit hem till mig och jag är så glad! Jag började bli lite orolig angående det paketet då det nästan gått en månad sen jag beställde.
En annan god nyhet är att jag har sluppit tull kostnader på alla paketen! Woho!
Imorgon ska jag bjuda er på paketets innehåll.

Ha en trevlig kväll!

Opal Hope.

Jag har haft strul med datorn hela morgonen i samband med att jag lagt in bilder på naglarna.Jag har ett program, väldigt simpelt, där jag roterar bilderna så dem är åt rätt håll men programmet kan av någon anledning inte läsa filerna så bilderna är nu tyvärr åt fel håll.


Här är då alltså Orly Opal Hope. Det är ett väldigt tunt och skimrigt lack med små glitter partiklar i. Väldigt lätt att måla på men det tar sån tid för det att torka! Ett vanligt lager tog nästan en timme och det är inte okej. Jag förstår inte varför det går så dåligt för mig med lacken den senaste tiden.


Så här fina märken var det i lacket efter två timmar med att vänta på att två lager ska torka. Inte roligt alls.


Lacket skiftar i denna rosa färg och väldigt ljus grön, eller mint färg. Det är inte riktigt min typ av lack. Det hade gärna kunnat vara tjockare, alltså inte så tunt så man behöver måla så många lager. På bilderna har jag endast målat med två lager och som ni märker är det en lång väg kvar tills det blir jämnt över nageln. Det var inte alls roligt att vänta på att lacket skulle torka me jag gjorde lite nail art på ringfingret för att piffa upp det lite. Det gick väl sådär. En fördel är i alla fall att korken på Orly lacket har en så kallad "anti halk yta", jätte bekväm!

Lila med Viva la Diva.

Som ni märkt så har jag massor av viva la diva lack som jag använder mig av väldigt ofta. Anledningen är väl att dem är faktiskt väldigt snygga och relativt billiga, endast 45 kr styck.
Här får ni nu årets första naglar!
Musik är ju bland det bästa som finns, så då tänkte jag att man kan uttrycka lite intressen på naglarna med noter! Det är Viva la Divas ljusrosa jag gjort noterna med. Det lila lacket är otroligt snyggt tycker jag. Dess glitter partiklar skiftar i silver, rött och blått i vissa ljus. Det syns mest genom flaskan, inte på naglarna. Jag har bara en nackdel med detta lack, som med vissa andra lack från Viva la Diva och det är konsistensen. Jag brukar, som jag sagt tidigare, måla med ett tunnare lager först och det var omöjligt med detta lack. Det sköt undan sig själv när man målade på samma ställe flera gånger och man såg nageln under, inte okej! Sen var det riktigt kletigt och det tog över en halvtimme innan det var helt torrt så jag kunde fortsätta felfritt med nästa lager. Jag har inte använt mitt topplack från Depend på detta och jag kan säga att detta lack kräver topplack annars flagnar det av på kanterna och där man väl kommer åt i stort sett.
Jag har målat med två lager och det krävs definitivt minst tre för att få en schyst och jämn färg. Men visst tusen är det snyggt!

Första kavalkaden, december!

Jag tänkte börja göra kavalkader över månaden som gått. Nu har jag bara haft denna blogg i detta tema sedan början av december, så kavalkad över december blir det. :)

Naglar
1.
   
2.   
3.   
4.   
5.   
6.   

Här är då allt jag visat med mina naglar den senaste månaden, december. Vissa är lyckade, andra mindre lyckade. Då syftar jag på nail arten, men som jag sagt och fortfarande säger: övning ger färdighet. Det tycker jag man kan se på bilderna eftersom dem ligger i riktigt ordning efter när dem gjordes. Sen kan man även se hur mina naglar fått till en ganska schyst form med tiden, eller hur? :)
Jag måste få dela med mig om vilka som är mina favoriter och varför! Här kommer dem:
Rad 1 bild 2, 3 & 4: Anledningen till detta är ringfingret! Jag älskar mönstret!
Rad 3 bild 2: Tegelmönstret och den lilablåa färgen.
Rad 3 bild 4: Den absoluta favoriten. Lyckad svart manikyr med lila och blixt! Wow i mina ögon!
Ni får jätte gärna berätta vilka era favoriter är!

Skuggor

1.
  
2. 

Här har jag en klar favorit och det är rad 2 bild 2.  Sen gillar jag verkligen den rosa, rad 1 bild 3. Den rosa eyelinerna är i en sån rosa som jag total älskar.
Sen saknar jag mascara på de tre som är utan. Det hade gjort stort skillnad då man ser så trött ut utan mascara. I alla fall när man har ögonskugga och kajal.

Dela gärna med er av eran favorit här också! =)

Nyårsdagen.

God kväll denna nyårsdag! Jag hoppas ni alla har haft en bra nyårsafton på det sättet ni ville fira den. Jag firade tillsammans med min pojkvän hemma hos mig. Vi spelade Wii, kollade på Sweeney Todd, käkade brie ost, massa olika nötter och drack julmust. Så otroligt gott! Sen såg vi massa häftiga fyrverkerier!

Jag var så sugen på att lägga upp bilder på mina naglar idag för jag har fixat nya sen igår men jag hinner inte! Imorgon lovar jag er naglar från den första dagen år 2009. Jag hoppas ni kikar in!

Ha ett fortsatt trevligt år och gör det bästa av det som ni kan!

/Alexlyndra

RSS 2.0