Februari kavalkad!

Eftersom jag inte har tid för att fixa varesig naglar eller smink idag så kör jag kavalkaden idag istället för imorgon. :)

1.   
2.   
3.    

10 manikyrer denna månad, helt lagom eftersom jag inte har tid att fixa dem varje dag. Sen vill man ju gå lite längre medvissa manikyrer än andra. :) Jag har tre favoriter och det är rad 1 bild 1, rad 2 bild 1, och rad 2 bild 3.

1.   
2.   

6 makeups denna månad. Inte alls ovanligt. Jag har faktiskt en favorit bland dessa och det är rad 2 bild 3.
Ni får jätte gärna dela med er av era favoriter bland mina naglar och makeups! :)

QT Funky French med L8R G8R.

Idag ville jag testa att göra något halvt nytt; funky french med hololack! Det finns egentligen bara ett problem och det är det här med kategorier. Jag har en kategori för hololack och en för funky french. JAG är inte medveten om man nu kan lägga inlägg under fler än en kategori men jag har i alla fall mailar blogg.se och frågat det, men eftersom jag redan swatchad QT och L8R G8R så lägger jag dessa på funky french så länge.


I like it! Att göra något annorlunda på ringfingret funkar alltid. Jag har däremot alltid svårt att få till det holografiska i lacken och det är jag säker på att det beror på min kamera. Jag har testat i alla ljus som finns, om inte fler, och jag lyckas väldigt sällan.

  
L8R G8R är väldigt tunt så just för en fransk så behövs nog två lager, vilket jag använde. I vissa ljus däremot så ser lacket heltäckande ut men det lär bero på det holografiska. QT är precis likadant. Så det jag skriver är beskrivning på båda lacken. Man måste skynda sig lite för om man målar på ett ställe, doppar penseln och målar där igen direkt efter så blir det klumpar, tyvärr. Dem är ju snygga ändå!


Mitt svarta VLD lack är riktigt tjockt och det är det jag använt när jag gjort prickarna. Man ser på vissa ställen att prickarna "sitter ihop" av trådar emellan. Det syns inte på just denna bild men på kommande bilder kommer ni se. Bilder avslöjar för mycket! När jag kollar på naglarna med egna ögon så ser det nästan perfekt ut, om ni förstår. :P Detta är höger hand.

 
Även dessa höger hand. Jag harj u som sagt otroliga problem med att få fram det holografiska så jag tog till med blixt. Det gick väl sådär som ni kan se på andra bilden.


Här kan ni verkligen se felen och problemet jag har med mitt svarta lack. Jag behöver verkligen ett nytt! Detta är vänster hand.

 
Solen kom fram precis när jag lagt in bilderna på datorn, så fort som tusan tog jag kameran i hopp om att få fram det holografiska genom solljus. Resultatet har ni på andra bilden. Detta är också vänster hand. 


Makeup till Johanna.

Min gamla klass kompis Johanna har läst min blogg och sett att jag då och då lägger upp olika makeups här på bloggen. Hon frågade mig om jag kunde göra något lite annorlunda make och absolut kan jag det! Jag vet inte vad det är till för men hon håller på med foto så det kanske har något meddet att göra. :)


(Tusan! Ser nu att det kommit lite turkos i det rosa). Ja, för mig är detta inte en make dem flesta skulle ha på sig en vanlig dag. Alla skuggor är från VLD paletten, den blå eyelinern är VLD Glitter Eyeliner, mascaran är IsaDora Build-Up Mascara och den svarta eyelinern är Nivea Expert Eye Liner. Jag hade inte tänkt ut något speciellt hur denna make skulle bli men jag visste att jag ville ha långa och färgade ögonbryn.

 
Jag tycker färgerna går så bra ihop, faktiskt. Jag är väldigt nöjd med slutresultatet.


Det är inte ofta man gör sådana typer av makeups, speciellt inte för mig som väldigt sällan sminkar mig och ännu mer sällan använder ögonskugga. Lite häftigt blev det väl? Sticker ut lagom mycket.

  


Det var kul att göra detta till Johanna, vi har ju inte setts sen slutet av 9an och det är snart 2 år sen. :)


Utan make och med denna make.


Konstig form på naglarna.

Jag har märkt att så fort mina naglar är långa, alltså börjar växa ut från smilet, så får dem jätte konstig form. Inte på sidorna som jag nämnt förut, utan uppe på. Här har ni en bild:


Ni ser att nageln går ner efter smilet. Så är det på alla mina naglar förutom lillfingernaglarna och även tummarna som har en väldigt liten "nedgång". Jag undrar lite vad det beror på. Det är uppenbarligen normalt (i alla fall på mig) eftersom i stort sett alla mina naglar har så. Jag tänkte kolla med er som läser om ni har likadant eller om jag är så gott som ensam med denna form på nageln, det vore kul att veta. :)

China Glaze Side-Saddle.

Då var det dags för mitt första bruna lack! :) China Glaze Side-Saddle.


Här har vi Side-Saddle som är ett väldigt snyggt brunt lack i mina ögon med sitt guldiga skimmer. Jag kan säga redan nu att jag har använt mitt CND Dry&Shine som topplack och som ni ser så är lacket i stort sett matt, det är mer glans när man endast haft på Side-Saddle. Nåja, det var inte så jätte kul att måla med detta lack. Även om jag målade på precis som jag brukar så klumpade penseln ihop lite grann samt att det faktiskt stelnade lite lack på penseln(?!), väldigt irriterande så ni kan se på naglarna att det är lite ojämn yta. Jag har använt mig av två lager.

 
Här på den andra bilden kan ni se hur det ser ut med bara ett lager och lacket är betydligt mer lila är brunt, det går liksom där mittemellan. Med två lager blir det direkt brunt MEN för mig krävdes det då ett tjockt andra lager.


Ser ni så härligt guldigt skimmer det är i lacket? Jag älskar det! Jag var väldigt osäker över att köpa ett brunt lack då jag var riktigt osäker på om jag skulle passa i det men det ser inte alls farligt ut tycker jag. :)

 
Ja, som jag sagt tidigare, jag ville verkligen ha ett topplack som torkar fort och som är fullt av glans men Dry&Shine håller bara till halva namnet, dvs Dry. Jag ska ut och kika på nätet efter att som håller sig till det det faktiskt ska. Hade jag velat ha ett matt lack skulle jag köpa det (vilket jag vill men tusan så svårt det är att hitta! Sen så skulle jag köpt något som gör att nagellacket ser matt ut, eller vänta, det behöver jag inte! Jag har ju Dry&Shine....)

 
Lite nail art såklart! Eller ja, nail art vet jag inte om jag ska kalla det denna gång. Jag ville mer få en blingigare effekt på det guldiga skimret i Side-Saddle genom att baram åla streck med Art Club Gold Glitter. :)

Viva la Diva swatch hjul.

Jag fortsätter med mina hjul och detta är faktiskt det sista, tror jag.... Ja ja, det är i alla fall mitt VLD hjul. :)


Alla är ju Viva la Diva så jag skriver bara lackets siffra:

1. 53
2. 75
3. 59
4. 108
5. 38
6. 70
7. 74
8. 71
9. 61
10. 82
11. 11
12. 104

Bilder med dagsljus, EJ solljus och med blixt:
 
 
 
Det blir väldigt olika färg beroende på dagsljus och blixt. Vissa av dem som är fotade i blixt har sin rätta färg där och tvärt om. :)

Nail Design behöver hjälp!

Nail Design behöver hjälp med en nageldesign hon ska ha på ett temaparty i helgen. Temat är black&white. I detta inlägg kan ni kika in färdiga designer hon gjort, tycker ni hon ska göra någon annan design så får ni gärna tipsa henne om svartvita designer! Nu tänker ni kanske vad ni tjänar på det? Jo, hon lottar ut ett China Glaze Liquid Leather som är ett svart lack. Allt ni behöver göra för att vara med och tävla är att tipsa henne om någon design/tala om vilken av hennes ni gillar bäst, skriva om omröstningen och länka i inlägget om omröstningen. Sen är det ju bra att ni skriver i hennes kommentarer att ni vill vara med. ;) Lycka till!

Blandat swatch hjul.

Som rubriken lyder så är detta hjul blandat. Anledningen till det är att jag har ganska många lack av många olika märken och då tänkte jag att just dessa ska få ett gemensamt hjul. Annars så har jag tänkt att göra alla hjul efter märke, men det går inte för tillfället med alla lack jag har.


Här är ett av mina blandade hjul:

1. Orly Goth
2. Orly Opal Hope
3. OPI An Affair in Red Square
4. OPI Ink
5. Mood Changing Glitter Tangerine to Lime Green
6. Mood Changing Pumpkin Orange to Neon Orange
7. Toma Krackle K-4
8. Nubar Moodies Butterscotch to Gold
9. Nubar Moodies Onyx Glitter to Clear Glitter
10. Misa Let's Go Green
11. Depend nr 118
12. Depend nr 132
13. Maybelline Mauve Crystal
14. Maybelline Cherry Cerise
15. H&M Red Nail
16. Mavala Glitter Red
17. IsaDora Sweet Violet
18. Loreal Star Magnet Red

Dagsljus och blixt bilder:
 
 
 
 
 

Här är bilder på swatch hjul nr 2 för blandade lack. Jag har bara två lack på det hjulet, därför lägger jag in det i samma inlägg:

 
1. SNS Vit
2. Stargazer Orange

Funky French.

Det var inte länge sen jag la upp en funky french men jag känner att jag inte alltid vill gå i enfärgade naglar. Jag målar visserligen med nail art men man kan ju variera sig om man känner för det och det gör jag idag. :) Eller, är detta en funky french?


Jag har använt mig av Viva la Diva nr 82(rosaorange) och 53(svart) och sedan Art Club White. Viva la Diva lacken är sällan en frjöd att måla med. Dem är tjocka, torkar som sniglar och nöts lätt bort på kanterna. Även om man målat med topplack så nöts det, mer än vad andra lack gör. Men sen är dem ju så häftiga deras lack!


Väldigt slarvigt applicerat men jag kan skylla på VLD lacken, om jag får. ;) Anledningen till att jag målade dit två vita streck var för att jag tyckte det skulle se så tråkigt ut med bara svart och det rosaoranga. När man håller på med något och naglarna syns så dras man till dem efter som det vita sticker ut så mycket och det är väl lite det som är meningen med nail art? Det ska synas och sticka ut. :)

 
Senare idag kommer jag lägga upp ett nytt swatch hjul, lite för att min kära vän MiNi ville se hur Misa Let's Go Green som kom i det senaste paketet ser ut. :)

Mitt första swatch hjul, China Glaze!

I paketer från H2T jag fick hem i fredags innehöll det 8 st hjul. Jag behövde visserligen inte alla nu men det kan vara bra att ha, sen ska min vän MiNi få en sådan också. ;)
Jag valde att göra ett hjul efter märke eftersom vissa färger är svåra att skilja på om dem är t.ex blå, eller turkos, eller lila, ja ni förstår. Jag har dock inte så många färger att blanda ihop så det är också en av anledningarna till att jag går efter märke.


Här har vi alla mina China Glaze lack, och här är dem listade UTAN att ha skrivit China Glaze före:

1. Side-Saddle.
2. Lubu Heels.
3. Ruby Pumps.
4. Limbo Bimbo.
5. QT.
6. Coconut Kiss
7. Harmony.
8. 2NITE.
9. Blue Sparrow.
10. For Audrey.
11. L8R G8R.
12. Emerald Sparkle.
13. Platinum Pearl.
14. Sexagon.
15. Orange-Pacific.
16. Yell-O-Neil.

Här kommer lite närmare bilder i dagsljus och med blixt:
 
Side-Saddle ser lite lila ut på blixt bilden men det beror på att jag haft vitt som underlag, annars är den brun.

 

 

 
Bilderna med blixt ser ni är tagna med vit bakgrund vilket var väldigt osmart då det ger lite fel färg, men inte så farligt.

Nytt paket!

I fredags kom mitt paket från H2T. Som jag anade så hade paketer fastnat i tullen eftersom det tog längre tid än vad det brukar för paketet att komma fram.


Här är lite av det som paketet innehöll. 6 stycken nail art lack vars märke jag inte har uppfattat. Det som är så häftigt med dessa är att de också är som en penna, så man klämmer ut lacket, så det är inte bara en smal pensel. :)

 
Så här ser penndelen ut. Dem som ser röda ut ska faktiskt vara rosa. Jag har inte testat att trycka ut något än så det blir säkert rosa då. Anledningen till att det är två är för att min kära vän MiNi ska ha den ena. :)


Och så dessa tre lack, Misa Let's go Green, China Glaze Side-Saddle, China Glaze Sexagon. Misa lacket är mitt första Misa lack. Det är en väldigt grönt och skimrigt lack, Side-Saddle är ett brunt lack med guldigt skimmer och Sexagon är ett jätte glittrigt holografiskt lack.
Sen fick jag även hem 8 display hjul som jag ska visa er senare. ;)

Grön lördag (med mobilbilder).

Jag ska ju från och med igår spendera en vecka i min pojkväns hus då han är borta i Thailand, ta hand om katter och så. Jag märkte igår när jag kom hem hit att jag glömt kameran! Jag uppdaterade ju inte bloggen igår och kände att nu måste jag göra det så det blir mobilbilder. Håll ut med mig, jag gillar det inte heller.


Bilderna är inte större än så här, tyvärr. Jag valde största bildstorleken men man måste ju klippa i bilden också. I alla fall, grönt från VLD paletten idag. Bilden visar självklart inte rätt färger samt inte att jag använt tre olika gröna. Det finns bara tre olika gröna (enligt mig) i VLD paletten och dessa har jag använt.

 
Jag såg att man ser lite avn färgskiftningarna här. ;D IRL så tycker jag denna make var skit snygg om jag ska vara ärlig, inget missnöje någonstans med den.

  
Mascara över och under.


Jag ska försöka göra en "over the top" sminkning nån gång i veckan till min gamla klasskompis Johanna som pular med foto. Jag måste bara hitta tid att göra det eftersom min kära lilla moster, eller lilla, hon är 16 år, kommer på besök i några dagar.
Jag hoppas jag slipper mobilbilder i framtiden, usch.

Farsibella vit med Viva la Diva 59.

Glitter och glamour! Nej, inte direkt men glitter bjuder jag i alla fall på idag!


Anledningen till att jag skriver "Farsibellas vit" är för att jag är osäker på om märket verkligen är Nail beauty, sen vet jag inte vilket märke SNS är, så om du vet det får du gärna dela med dig. :) Jag har i alla fall gjort så att jag la på ett lager CND Toughen Up som är ett baslack. På det målade jag ett lager Farsibellas vit som tar evigheter på sig att torka. Sen målade jag på tre lager VLD nr 59 för att få så mycket glitter som möjligt. Jag kan säga att detta tog mer än evigheter på sig att torka själv så jag avslutade med ett lager CND Dry&Shine.

 
På andra bilden försökte jag fånga upp glittret, det gick väl så där. Glittret skimrar i färgerna grönt och gult, samt ibland åt lite orange. Glittret ser däremot ut som små mörka prickar från vissa vinklar, ser lite knasigt ut.


Nail art är gjort med Art Club Malmsy (som är den ceriserosa) och Orchistra (som är den lila). Jag har verkligen noll fantasi för tillfället men visst funkar det! Jag gillar att Art Club lacket är täckande, alltså att man inte behöver måla på flera gånger.

 
Alla bilder är tagna i dagsljus. :)

Lila med Viva la Diva.

Lite smink blir det idag, dock inte från det senaste inkomna som ni kan läsa i inlägget här nedanför detta. Lila idag alltså, med en make som faktiskt är fotad för 10 dagar sen! Oj så jag har varit lat med denna.


Ingen mascara, som ni ser, det handlade bara om ögonskuggningen. Jag har använt mig av någon av de "vita" skuggorna från VLD paletten och haft över hela rörliga delen av locket samt en bit upp. Utåt så har jag använt lite olika lila för att få den färg jag ville ha. Bilderna i dagsljus blir alltid ljusare av någon anledning så det lila är lite mörkare, men bara lite.


Jag tycker om det. Vitt, svart och lila är nästan lika snyggt som vitt, svart och rosa.

  
Denna make ska på oftare, det kan jag säga redan nu. Fast jag vet inte när det blir nästa gång. ;P I alla fall så är jag nöjd med den och skuggorna är som vanligt helt okej att arbeta med.


Skuggorna i VLD paletten är ju skimriga vilket inte alls kommer fram i bilderna i dagsljus så jag tog en med blixt också för att visa hur skimrigt det faktiskt är. Det ser nästan flottigt ut men det är endast skimmer från ögonskuggan. :)

Skuggorna har landat!

Förra veckan landade ett paket i blevlådan och där låg mina skuggor från MakeUpCosmetics. Det var på Sminkans sida jag såg att det fanns ett erbjudande på MakeUpCosmetics hemsida där man kan få hem 13 skuggor för endast 99 kr. Fort som tusan gick jag in på sidan i hopp om att hitta massa coola skuggor och det gjorde jag!


Här är dem alltså vid sitt lilla paket. Man fick en stor skugga exklusive dem 12 små skuggorna. Det enda som snurrade till i mitt huvud var när jag la upp dem så här och märkte att något inte stämde. Jag la dem i rader på 4x3 men det är två fler! Jag har alltså fått hem 15 skuggor istället för 13. Man får egentligen bara tacka och buga.

 
Här har ni bilder på dem där man nog ser namnen lite tydligare, för jag orkar inte skriva upp dem. Första bilden är tagen i dagsljus och den andra med blixt. :)

Triple Award!

Nu kanske ni undrar vad tusan detta är. Det är så att Dr. Frankenpolish i detta inlägg har nominerat mig till Triple Award för min blogg och intresset jag gett, åtminstone henne. ;) Tack!
(Now you may wonder what Triple Award is. Dr. Frankenpolish has nominated me for this award 'cause she thinks my blog shows great attitude and/or gatitude! Thank you!)Regler för att själv dela ut detta söta pris:
1. Lägg upp denna bild på din blogg.
2. Nominera minst 10 bloggar du verkligen gillar.
3. Länka dina nomineringar i inlägget.
4. Låt dina nominerade få veta om att du nominerat dem genom att kommentera i deras blogg.
5. Länka personen du fick nomineringen av någonstans i inlägget.

(Here are the rules for the recipients:
1. Put the logo on your blog or post.
2. Nominate at least 10 blogs which show great Attitude and/or Gratitude!
3. Be sure to link to your nominees within your post.
4. Let them know that they have received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to this post and to the person from whom you received your award.)

Här är mina 13 "måste kolla in dessa varje dag" nomineringar, utan någon speciell ordning:
(These are my top "got to check out everyday" blogs, in no particular order:)
Crazy Nails
Dr. Frankenpolish
Drenched in Color
Karusell
MakeUpMyLack
MiNi
Nail Design
One Inch Nails
P'ssion
Rocketqueen
Rouaa
Scrangie
Sminkan


China Glaze Emerald Sparkle.

Grönt idag! MItt China Glaze Emerald Sparkle ska jag visa upp. :)


Mums på detta lack! Hur snyggt som helst! Emerald Sparkle alltså, ett grönglittrigt lack som är grönt som sommarskogen. Jag älskar det! Appliceringen var hur lätt som helst. Lacket är täckande efter ett lager om man målar det tjockt, annars räcker det med två vilket jag hade. Jag är fortfarande inte så nöjd med China Glaze penslar dem har i lacken faktiskt, dem är så smala tycker jag så om man målar ganska tunnar lager i början som jag brukar göra så måste man doppa penseln så ofta. Anledningen till att jag använder mig av tunna lager är för att det ska torka bra inför nästa lager.

 
Alla bilder som visas i inlägget är fotade i dagens molniga dagsljus.


Visst är det vackert! Jag har svårt att sluta kolla på det. Hade jag haft solljus så hade ni nog lättare sett hur extremt stark det  gröna glittret är, på mina bilder ser ni mest att det är glittrigt och ganska mörkt glitter vilket det inte riktigt är. Lacket är lite "stickey" efter ett tag men med snabbtorkande topplack får det ju på ett naffs. Jag kan fortfarande säga buu till mitt topplack CND Dry&Shine. Det torkar fort, absolut, och luktar gott! Men tusan, var är glansen? Jag vet att jag gör precis som man ska göra med dett topplacket men icke. Nu ska jag hitta ett nytt som verkligen gläääänser!

 
Obetydlig nail art. Jag visste inte alls vad jag skulle göra på naglarna med dem färgerna jag har (jag föredrar verkligen att använda Art Club lacken före att använda vanliga lack med annan pensel) och så ville jag inte tänka för mycket av detta underbara lack. Det slutade med lite smått på ringfingrarna och tummarna med Art Club Limeade och Silver Glitter..


Och där rök vänster pekfinger nageln. :P

Ny tatuering!

Idag fixade far min en liten vän till min första tatuering. Väldigt ont gjorde det den här gången! Nu kan självklart inte se det färdiga resultatet eftersom det tar några veckor för den att läka. :)


Här har vi då min klara och mig nya tatuering som endast är en placerad stencil. Det ser kanske lite ojämnt ut men det är vinkeln på mig och på bilden som irrar till det.


Här ser det också ojämnt ut men som sagt, vinklar och sättet jag står på på bilden. Jag vill varna lite för sista bilden. Den innehåller lite blod så om du är känslig så är det upp till dig om du vill förstora den eller inte, men jag har i alla fall varnat!


Ifylld och klar! Såhär kan det alltså bli när man tatuerar sig, lite blod så där. :P Det gjorde mycket ondare med denna än den andra, men jag har blivit ca 6 kilo mindre sen förra gången så ryggen har blivit tunnare. Benet på skulderbladet var INTE skönt kan jag säga. Och för ovanlighetens skull så gjorde ifyllningen ondare än linjerna.


Kära far!

Blondering.

Det var ett tag sen jag la upp något om mitt hår i bloggen. Det är ju ändå en del av min blogg att skriva om hur. Idag kommer det i alla fall ett inlägg från gårdagens färgning!


Så snyggt va? ;) Jag gladdar runt väldigt mycket när jag färgar håret, men lyckas aldrig få färg där jag inte ska få färg. Jag använder mig av Jane Hellen Mood Ultrablond. Jag vet att jag kan använda blekning eller avfärgning men jag har använt det för mycket på mitt hår tidigare och Ultrablond sliter ganska mycket bara det.

 
Som ni ser så är det underhåret samt runt om hela håret. Undersidan av luggen blir färgad samt två slingor jag valt ut.

 
Massa orange fångade kameran upp. Håret är inte alls så orange som bilderna visar utan håret är mer rödblont, om ni förstår.


Utväxten blev såklart blond. ;) Lite grönaktig på bilden. Det var inte meningen att det skulle bli blont utan det skulle bara bli ljusare, sen fick det bli den färg det ville. Det blir ju lite med karaktär. Nu ska jag tatuera mig! Woho!

Alla hjärtans naglar.

Jag tänkte att eftersom det är Alla hjärtans dag idag så kan jag göra naglar som är inspirerade av dagen.


Här har vi China Glaze Limbo Bimbo som är ett väldigt Barbie rosa lack vilket jag älskar! Rosa är mig grej, helt enkelt. Limbo Bimbo är på mitt baslack väldigt tunt så det krävs minst tre lager för att få en relativ jämn yta. Jag använde tre lager och kan fortfarande i vissa ljus ana slutet av nagelbädden. Det är ett helt okej lack att måla med men jag hade gärna velat att penseln var lite bredare. Jag körde som sagt på dagen lilla tema med denna manikyr och la till hjärtan på ringfingrarna och tummarna.

 
Vänstra bilden är i dagsljus och högra bilden är i solljus.


Ni kan se på långfingret att det bubblat lite. Här kan ni också se att det inte blir helt jämnt ut över hela nageln med dessa tre lager jag använt mig av.

  
Man kan ana lite skimmer i vissa ljus men det är väldigt svagt. Här försöker jag få fram skimret bra genom att ta hjälp av solljuset.


Ganska slarvigt gjort nail art om jag får säga det själv. Jag hade inte planerat hur jag skulle göra så jag gjorde allt på måfå. Nail arten är gjord med Art Club White och Red on red.

Dagens make.

Jag var totalt oinspirerad när jag gjorde denna make tidigare i veckan, därför är den inte alls en höjdare.


Som sagt, väldigt tråkig. Alla skuggorna är från VLD paletten. Jag har inget starkt minne om vilka skuggor jag använde så det blir lite av ett problem att tala om vilka jag använde.


Jag gillade faktiskt hur jag lagt ut bågen, som är gjort av en mörk skugga i VLD paletten. Jag ber om ursäkt för ett så oinspirerande inlägg men jag är inte alls på topp just nu. För att inte hamna utanför temat på min blogg för mycket så kan jag i alla fall säga att min pojkvän om ca 40 minuter sitter på ett plan och åker iväg till Thailand i två veckor.


Ni ska få naglar inom ett dygn. Lacket blir ett av de lack jag fick från H2T här om dagen.
Ha en trevlig start på helgen allihop!


Denna är tagen med blixt.

Bästa mascaran!

Nu är det ju så att jag var i Globen igår och shoppade lite. Min förra mascara var påväg att ta slut så jag tänkte att eftersom jag har födelsedagspengar samt precis hämtat ut studiebidraget så kunde jag köpa en. Jag tog bara en på måfå och jag gjorde det bästa impuls köpet på länge.


IsaDora Build-Up Mascara. Helt otroligt vad den är bra för mina ögonfransar. Bort med alla dyra mascaror som visas på reklamer för förlängda ögonfransar som ändå inte funkar på mig, se bara denna!
I mina ögon är den helt otrolig. Och det som är så bra är att den kommer räcka länge eftersom jag i stort sett aldrig sminkar mig när jag är i skolan eller ute. Det är bara såhär när jag sitter hemma på vardagarna jag slänger på något. Visst verkar den funka bra? Självklart med hjälp av ögonfransböjare, men i vanliga fall så brukar ögonfransarna åka ner efter bara en stund men jag har haft mascaran på ett tag och jag är toknöjd!

Viva la Diva nr 74.

Jag har ju såklart fixat nytt på naglarna nu när jag har sju nya lack! Idag tänkte jag bjuda på ett mörkblått lack från Viva la Diva, nr 74.


Visst är det fint! Mörkblått med skimmer i. Jag kan koppla lite till baslacket och topplacket jag fick hem igår när jag berättar om detta lack men det tar jag längre ner i inlägget.
Jag kan inte sånt här om varma och kalla lack helt än, så jag har inte svårt att sätta fingret på vad detta lack är i den skalan. Det är som i stort sett alla andra VLD lack, helt okej att måla med, torkar på en stund, penseln när ingen speciell men fungerar bra att applicera med. Jag har använt mig av tre lager då det behövdes.

 


Det är inga problem med prensel drag om man lyckas få till det lagom fort när man applicerar så det inte börjar torka lite och så är man där och drar, då blir det penseldrag.

 
Jag vill gärna bara lägga upp massa stora bilder men det tar alldeles för stor plats. Det är som att få alla bilder slängda upp i ansiktet har jag märkt på mina senaste inlägg med naglar. Det är för att jag har så olika saker att säga om varje bild hela tiden.


Här ser ni ganska bra hur skimret ser ut. Däremot så kommer inte riktigt den mörka blåa fram ordentligt. Bilderna där mina fingrar set lite livfullare ut, dvs inte ser så bleka ut, är tagna i direkt solljus.


Sen är det ju nail arten också! Som vanligt Art Club lack. Ni kan se på strecken på andra bilder att dem liksom är lite utsuddade i slutet och det beror på nail art lacket. Jag har  vid tidigare tillfälle haft flaskan öppen en längre stund och då har lacket tjocknat och det blir trådigt. Sedan när man öppnar efter några dagar så är det bra en lite stund, sen tjocknar det igen. Lite synd faktiskt, men dem är ju inte dyra, ca 16 kronor bara!

 
Nu till det här med baslacket. Första bilden visar hur lager nr 1 ser ut på det "sticky" baslacket. Det är då jag undrar om jag bara har gjort fel som inte väntade tills det var helt torrt eller om det faktiskt ska gå att måla på lack på ett inte helt torkar baslack. Den andra bilden visas lager nr 2. Fortfarande väldigt transparent. Jag har aldrig testat detta lack på någon annat underlag så som sagt, det kan vara så att lacket faktiskt är såhär tunt och kräver några lager för att bli heltäckande.

CND bas- och topplack!

Jag fick alltså också hem ett baslack och ett topplack från CND, Creative Nail Design. Dessa är Toughen Up som är ett baslack och Dry&Shine som är ett topplack.


Jag har redan gett mig på att testa båda och kan börja med baslacket.TU är ett baslack som ska fylla i ojämnheter på naglarna så det blir ett jämnt lager. Ett poäng till TU, för det klarar den absolut! Sedan är den väldigt lättapplicerad men penseln blir lite hård efter ett tag så man måste doppa hela penseln i flaskan för att få den schyst. Det tar lång tid för den att torka. Den är så där "sticky" om man säger så. Inte kletig i mina ögon, för kletig enligt mig är som cola godisar. Minus till tiden. Sedan är jag osäker på om att ett icke torkat baslack påverkar lacket som målas över? Någon som vet får gärna dela med sig av den kunskapen så jag kan döma om baslacket faktiskt är bra eller om det är jag som klantat mig eller inte.


D&S är då topplacket jag fick hem som luktar citron! Inte ens en gnutta kemikalier luktar, endast citron. D&S ska tydligen vara väldigt glansigt. Nja, jag vet inte. Som ni kanske ser på bilden så är lacket inte genomskinligt och förklaring till min skeptisis kommer nu. Man ska alltså måla på detta och man ser det ogenomskinliga lacket på naglarna, man väntar ca 60 sekunder och ska sedan torka av försiktigt med t.ex pads med slät yta och då ska det glänsa och ha sig. Det gör det inte. Det torkar riktigt fort så det kan jag inte klaga på. Oerhört bra torktid. Det är en tjock konsistens på lacket i samband med penseln, det är inte kletigt eller så. Sedan var det detta om glansen. Det KAN vara så att det är lacket jag har under som suger åt sig all glans, i sådana fall kan jag absolut inte klaga på D&S, men är det så att det är så här på alla lack, då vet jag att jag inte ska köpa detta igen.
MEN nu ska inte förhastade slutsatser dras så jag ska testa detta topplack på olika tycker av nagellack.


Paket från H2T!

Igår hämtades ett av mina paket från H2T ut och jag blev så lycklig när jag såg dessa godbitar (sedan ett bas och ett topplack som visas i nästa inlägg)! Bara från China Glaze.


Visst känner man våren bara rusa genom kroppen? Åh, såna färger! Här är dem alltså, från vänster till höger:

1. Orange-Pacific
2. Emerald Sparkle
3. Coconut Kiss
4. Yell-O-Neil
5. Limbo Bimbo

Det ska bli spännande att se dessa på naglarna sen. Jag har smygkikat på hur alla dessa ser ut på andras naglar redan, men det gör ju inget. Jag vill inte få för stor (läs negativ) överraskning när jag öppnat upp paketet och så är ett eller fler lack inte alls som man trott, bara för att man tittat på färgen i flaskan på en bild.

    
Jag får inte riktigt till färgerna på alla så som man ser dem IRL, men ni ska ju som sagt få se alla sen!

Nya lack.

Nu är jag hemma efter att ha varit iväg sedan 10.55. Tänk er, gå till Globen (50 min från mig) och sedan gå runt i massa affärer för att sedan vara hemma precis nu för 10 minuter sedan. Skönt som tusan!
Ja men nu till lacken. Jag var in på Lindex och hittade två jätte snygga lack från Viva la Diva. Dem har alltid snygga lack, tycker jag.


Nr 59 i VLD samlingen. Rätt genomskinligt lack med massa vita glitter bitar som i vissa ljus skiftar i dessa grön gul orange färger. Så snyggt! Jag har en liten fantasi om hur detta kommer se ut på naglarna sen och jag kan inte vänta!


Nr 74 i VLD samlingen. Ett mörkblått lack (mörkare än på bilden) med smått skimmer i. Jag har kollat efter massa lack i just denna färg från China Glaze men jag har alltid haft andra lack som jag velat ha mer. Nu hittade jag detta, som jag faktiskt har sett förut, och tänkta att nej nu köper jag det här. Det är ju inte mycket dyrare än ett ChG lack från USA men som sagt, massa andra lack står före i min lack kö.


"Naturlig" make.

Hemma idag också och det är skönt! Jag har fortfarande en släng av förkylning och att jobba med 6 åringar känner jag mig inte fit for fight för. Så det blir att fixa studiebidraget.
Anledningen till att det står naturlig i citationstecken är är för att jag inte riktigt vet vad som är en naturlig make, eller vad jag faktiskt tycker är en naturlig make.


Ja, som ni ser, väldigt simpel. Jag kan däremot gissa att ni inte kunde tänka er att jag använt fyra olika skuggor på ögonen! Har jag rätt? :) Det syns ändå inte att jag använt fyra olika. Alla skuggorna är från Vevay paletten där skuggorna är väldigt mesiga. Man måste använda massor för att dem ska få sin rätta färg som dem visar i paletten. Jag tror inte ens det går, så mesiga är dem. Mascaran är den silvriga Telescopic mascaran.


Lite mörkare kan man se att det är här utåt, men inte alls mycket. Jag tycker jag lyckades riktigt bra med mascaran. Jag har haft den i mer än ett år nu och den funkar precis lika bra som då om inte bättre. Dem är så vattniga i början. Däremot börjar den antagligen ta slut då den inte blir lika svart längre, eller så är den bara gammal. :P

 
Som ni ser på det stängda ögat så syns inte alls de fyra olika skuggorna jag använt.
Yes, klappat och klart! Nu bär det av till banken för att hämta ut mitt studiebidrag och kanske shoppa lite nagellack!


Nageltips!

Jag har tänkt på en sak nu den senaste månaden som jag faktiskt haft relativt lång naglar. Jag är väldigt nojig över formen på mina naglar och vill ha dem på ett speciellt sätt. Så jag filar och är nöjd.
Sen när jag står i duschen så tittar jag på naglarna och tänker "vad tusan, de är ju jätte breda!". Då har alltså delen som ticker ut från nagelbädden nästan blivit platt som en pannkaka. Jag har grubblat på detta i nästan en månad och kom för bara någon vecka på varför dem är så platta. Nånsin hört om att det är bäst att klippa naglarna efter duschen? Ja, så klart. Naglarna blir ju för tusan mjuka! Åh, så dum jag är tänkte jag när jag kom på det!
Nu till tipset, eller, nästan tips: Fila inte naglarna direkt efter duschen! Tycker du dem ser konstiga ut efteråt? Det gör inget, för dem drar ihop sig igen. :)


Nailtip: Sometimes wondered why your nail look flat in the shower? I have. Since my nails started growing I've always reflected why my nails look strange in the shower. That depends on the waterheat. It always makes it easier to clip you finger and toe nails after showering.
Now to the tip, DON'T file your nails directly after showering 'cause your nails will change shape and harden. What a while before fixing your nails. :)

Nubar Moodies Butterscotch to Gold.

Godmorgon! Jag var uppe med tuppen imorse då jag var tvungen att ringa praktiken och skolan och meddela att jagär sjuk. Jag tänkte slänga upp dagens naglar till er! Idag är det Nubar Moodies Butterscotch to Gold som alltså är ett Moodlack.


Här har vi det! Som ni kan se så är det ett guldigt lack med smått skimmer i. Jag gav det en recension här tillsammans med  mina andra moodlack jag beställde och ni som redan läst det vet att det inte är en höjdare till moddlack. Det är väldigt lätt att måla med detta lack. Dels för att det är väldigt transparent så syns det inte om det kommer utanför, sen är det guld också som lägger sig ganska osynligt på fingrarna. Jag tar alltid bort sådant som kommit utanför men man (läs jag) slipper den där irriterande känslan när jag ser att det kommit utanför. Torktiden är också helt okej. Med lagom tunna lager så torkar det lagom snabbt.

 
Jag har använt mig av tre, alltså tunna, lager Butterscotch. Penseln fungrerar jätte bra, finns inget att klaga på. Grejen är bara det att guld på naglarna inte riktigt är min grej. Inte mig färg på naglarna helt enkelt. Dessa bilder är tagna i direkt solljus.


På ringfingrarna har jag använt Nubar Moodies Onyx gliter to clear glitter. Som ni ser på bilden är det glitter i massa olika färger. När man målar på blir det i stort sett genomskinligt, alltså inte så mörkt som det visas i flaskan. Det kan ni se på ringfingret som jag försöker lägga i centrum bland naglarna. Samma med detta, det torkar fort och applicering sker utan minsta problem.


Bild i solljus.
Picture in sunlight.


Nail art kommer man inte undan! Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra men jag tänkte att rosa kan nog se bra ut med guld så jag körde med Art Club Malmsy. Sedan för att blinga upp naglarna använde jag mig av Art Club Silver Glitter. Naglarna blev väldigt fina och med fina menar jag inte "åh vad vackra" utan det stickler inte ut något speciellt och det finns ingen riktig attityd i dem. Lite tråkigt men jag är så nöjd!

 
Ringfinger naglarna ser lite smutsiga ut när jag har det där glitter lacket över tycker jag.
Resultatet är bra och sticker som sagt inte ut. Eftersom jag ska jobba med barn hela veckan vill jag inte locka till mig för mycket uppmärksamhet, bara lite "wow". ;)Update:


Jag la märke till att naglarna matchar med mina förlovningsringar (jag vet att jag har två men är ej gift :P) så jag ville bara slänga in en bild. :)

Lilagrön Funky French

Idag, eller rättare sagt igår, satt jag och pillade med naglarna men hade ingen aning om vad jag skulle göra. Då kom jag på att jag ville göra en fransk manikyr med färg, alltså funky french som jag lärt mig att det heter.
(I know that I got a non Swedish speaking reader now, so I want to make it easy for her to understand my blog and what I'm writing about. Bare with me, Dr Frankenpolish, I'll try to make you understand with my English from Swedish schools ;)! You'll find the English translation below the Swedish text.)

Här är då min funky french. Jag har använt mig av Viva la Diva nr 61 (tror det är nr 61), Viva la Divas svarta och Art Club Limeade. Jag började med att dra smala streck i "hörnen" av delen som skulle vara lila. Sedan målade jag området som skulle bli lila med två lager nr 61. Det lila lacket är inte kul att arbeta med alls. Det tar evigheter på sig att torka och det blir klumpigt då det är väldigt tjockt av någon anledning. Sedan tog jag min dottingtool som jag fick av min vän MiNi och gjorde de lila prickarna. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra sen så jag tog min eyeliner som nu används till att göra smala streck med (oftast med de färgerna jag inte har i nail art lack) och gjorde konstiga mönster. Efter det kom Limeade och jag fyllde i den lila linjen samt målade över de svarta strecken. Här är min vänsterhand.
(This is my so called Funky French. I've used Viva la Divas polish nr 61, Viva la Divas black polish and an Art Club polish, Limeade. I don't like the purple polish because of the consistence. It's hard to apply 'cause it dries up TOO fast and it's quite thick. It takes about 2-3 hours until the polish has completely dried. I used a dottingtool to make the purple dots. I made the black stipes with the black polish and an eyeliner brush. On top of that I used the green glitter nail art polish, Limeade.)

 
Jag gillar verkligen det grönglittriga nail art lacket. Det är så grönt! Just det! Som bas har jag China Glaze Platinum Pearl.
(I really like the green glitter nail art polish. Itäs really green! I forgot, I used China Glaze Platinum Pearl as base.)


Här är min kapade tummenagel. Jag är faktiskt mest nöjd med denna och det var faktiskt på den här idén om hur alla naglar skulle se ut började. Det brukar oftast bli snyggare efter några naglar men nu blev faktiskt den första bäst tycker jag!
(This is my short thumbnail. I'm most pleased with this nail even though it was the first nail I made the design on. Most times you have to paint 2 or 3 nails to get a good look but this is my favourite and it was the first one.)


Jag ber om ursäkt för dem halvt blurriga bilderna men jag tog faktiskt dessa på bussen idag då jag inte hade tillgång till dagsljus eller kamera någon annan gång under dagen, eller gårdagen.
(I apologise for the blurry picture. I took the pictures on a bus.)


Nu kommer jag inte kunna uppdatera på hela helgen då min pojkväns syster kommit upp hit till Stockholm från Ulricehamn. Ha en trevlig helg så hört vi om ett par få dagar!
(I will not be able to update until Sunday, maybe, 'cause my boyfriends sister is coming for at visit today from a town about 6 hours from here, Stockholm. Have a nice weekend!)

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Daniella. Hennes utmaning går ut på att ta den sjätte bilden i den sjätte mappen bland sina bilder men eftersom jag skriver om naglar, smink och tatueringar så kan jag inte göra undantag, eftersom personer läser denna blogg för att läsa om just dessa ämnen.
Jag kom alltså in i min mapp med mina naglar och den sjätte bilden är:


Orly Opal Hope! Bilden är tagen den 3 Januari. Jag var inte så förtjust i detta lack då det inte alls torkade något bra samt att det var väldigt transparent (annat ord för det i nagelsammanhang?). Färgen är väldigt fin ändå med rosa som basfärg men skiftar i mintgrön. Läs mer om detta lack här!

Matchande ögonmake.

Igår blev jag så inspirerad av Sminkan att jag bara kände för att sminka mig idag. Eftersom jag har en släng åt turkos på naglarna så tänkte jag köra med en släng åt turkos på ögonen också.


Turkos var det alltså. Jag tycker jag lyckades rätt bra. Jag är inte så nöjd med den turkosa linjen under ögat men det får vara. Jag har, som alla andra gånger (nästan!), använt skuggor från Viva la Diva paletten, som ni ser i bilden under.


Här ser ni de två skuggorna. En blågrön, väldigt ljus (som inte blir grön på locket) samt den mörkaste av dem turkosa.


Jag började med att applicera den blågröna skuggan över nästan hela det rörliga locket. Jag hade inte skuggan ändå ut i kanten. Det mörkare turkosa ser ni ganska tydligt vad jag har gjort med ;). Jag har även använt den turkosa som eyeliner under ögat, vilket inte blev så snyggt. Som eyeliner (alltid flytande när jag säger eyeliner) på övre locket har jag Niveas Expert Eye Liner. Under de undre fransarna har jag en kajalpenna (alltid penna när jag säger kajalpenna) jag köpte i Thailand i somras. Mascaran är den silvriga Telescopic mascaran.

  
Jag har tänkt lite på det här med att jag inte alls är proffs på smink. Det kan faktiskt vara en bra grej. För om man är som jag, eller ja ni förstår, som inte riktigt vill lägga pengar på massa sminkprodukter och inte alls alltid sminkar sig så är det jätte bra att jag kan visa att det blir snyggt ändå. Jag använder mig bara av två paletter, en mascara, en eyeliner, en kajalpenna och har inget som bas, ingen consealer, foundation eller liknande. Alltså inte fem olika mascaror eller fem eyeliners osv. Nu menar jag inte alls något mot dem som har massa smink för hallå, det är ju hur kul som helst! Det är bara det att alla in är på samma nivå av intresse, eller så kanske man inte har pengar som många unga (och vuxna!) inte har. Det borde vara fler "amatörer" som visar upp sina verk!
Alla bilder fram till denna är tagna i dagsljus. (Det ser ut som att jag skelar, vilket jag i och för sig gör på denna bild då blicken blir så fokuserad på linsen(?), annars skelar jag ej).
Dessa två bilder är tagna med blixt. Här kommer skimret i skuggorna fram mycket tydligare och den turkosa färgen blir faktiskt med rättvis. Det ljusa skuggans färg stämmer dock inte på bilderna med blixt, där är dem som är fotade i dagsljus mycket bättre.


Matchar ganska okej tycker jag. Det matchar med IRL, för som ni kan läsa i inlägget om naglarna så blir färgen på lacket annorlunda på bild.


China Glaze For Audrey.

Ny månad och första lacket ska nu upp! Det är China Glaze For Audrey som jag fick av min kära vän MiNi. Anledningen till att jag fick For Audrey var för att MiNi inte alls tyckte om det, vilket ni kan läsa om här.


Jätte fint lack om ni frågar mig. Jag älskar turkos. Det enda problemet, som MiNi också säger i sitt inlägg är att det är snyggare på bild än IRL. Det får en lite gråare ton när man ser det med egna ögon. Men som sagt, jag gillar det och är inte alls missnöjd med lacket jag fått!

 
När jag lackade med detta använde jag inget som bas, utan jag körde direkt på naglarna! Det kan vara anledningen till mitt problem med lacket. Det är så att när man (läs jag!) målar två gånger på samma ställe på samma lager så har det på något sätt kletat lite så det blir groteska pensellinjer i lacket! Så jag har använt mig av tre lager då de första två var så fula av dessa penseldrag. Nu kan ni i alla fall se att det är rakt och fint. :)


Nail art går jag ju inte utan, väldigt sällan i sådana fall. :P Jag har faktiskt inte använt mig av något Art Club lack utan jag har använt en gammal eyeliner som jag sköljt ur och gjort rent (det tog 30 minuter att få flaskan helt clean!). Sedan har jag använt Viva la Divas rosa och svarta, samt Farsibellas (märke?) vita. Jag fick även en marblepenna/dottingtool av MiNi som jag provade på för första gången nu. Det var lite bökigt och lite svårt att få till dessa prickar som faktikt ska bli mindre och mindre med "verktyget". Jag är riktigt nöjd med designen i alla fall!

 
Jag tackar MiNi än en gång för detta lack! Det är tråkigt när lack inte kommer till användning, därför är det väl tur att MiNi och jag har detta intresse gemensamt! ;)


Januari kavalkad!

Nu är det dags för allt som visats i den första månaden på det nya året, 2009! Jag vet att det är februari från och med i natt men jag var inte säker på om jag skulle lägga in ett inlägg med naglar eller smink så det fick vara.
(varje bild är klickbar och leder till inlägget med naglarna/sminket!)

1.  
2.  
3.  
4.  
5.

Här är då naglarna jag bjudit på denna månad som nu passerat. Imorgon ska jag bjuda på nya naglar! Jag har såklart lite favoriter bland naglarna. När det gäller själva nagellacket (bortsett från hur det var att arbeta med, endast hur det ser ut på) så är rad 4 bild 2, rad 4 bild 3 och rad 5 bild 1 mina storfavoriter. När det gäller hela naglarna i sig, med nail art och hela köret så är rad 3 bild 1 min enda riktiga storfavorit.

1.  
2.  
3.  
4. 

Här har jag såklart också lite favoriter. Dessa är rad 1 bild 1, rad 1 bild 3, rad 2 bild 2 och rad 4 bild 1. Jag älskar svarta/mörka makes och skarpa svarta eyeliner linjer så då förstår ni varför jag valt två av dem. Dem andra två har ju helt otroligt härliga färger i sig och jag tyker jag gjort dessa snyggt.
Nu vill jag höra era nagel och smink favoriter bland det jag visat upp under månaden!

RSS 2.0