Nyårsaftons naglar.

Jag startar nyårsafton med mina naglar till dagen. Rosa fransk med VLD.

 
Jag har alltså använt mig av VLDs starka rosa och den med glitter och stjärnor i. Jag lyckades inte lika bra med den här franskan som med den svarta franskan. Denna gång använde jag mig av min polish corrector pen och det var inte alls bra. Lacket drog åt sidan och bildade veck som stack upp. Det syns inte, som tur är.

 
Jag tänkte göra det så enkelt som möjligt till dagen och glitter passar ju utmärkt till nyårsafton! Sen är rosa en av mina favorit färger så då blev det det. =) Sen ser ni gårdagens tester på L'Oreals Star Magnet red. Jag har inte använt mig av något topplack så Star Magnet lacket har skrapats bort lite på tipparna så man ser en liten vit rand från nageln. Men nöjd är jag absolut!

Jag hoppas ni alla kommer ha en bra afton på det sätt ni trivs bäst! Jag ska bara vara hemma med min pojkvän, käka massa godis och grejer för att sedan titta på raketer. Vad ska ni göra?

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!


Påminnelse om kommentarer!

Jag vill bara påminna er om att jag svarar på era kommentarer i samma inlägg som ni kommenterat. Jag vet att vissa har taktiken att svara i ett inlägg hos bloggaren som kommenterade (absolut inget fel med det!) men jag tänkte köra på lite annan taktik. ;)

Ha en trevlig kväll!

Star Magnet.

Jag hittade även ett Star Magnet lack! Woho! Jag köpte det som ska vara rött.


Det var väldigt tjockt, fylligt och faktiskt kul att måla med! Man ska ju bara måla ett lager och sen sätta fingret framför magneten och vips så har man ett stjärnmönster på nageln! Den enda nackdelen var nog priset, för mig i all fall. Detta var första och sista gången jag köpte ett lack för över hundralappen.

 
Jag ursäktar den kassa kvalitén men jag försökte så gott jag kunde med mig kamera. Detta var ju mitt första försök och det blev väl sådär. Det ena fingret (högra bilden) målade jag alldeles för tjockt lager på så det bev en mörk klump på den. Det andra (vänstra bilden) fingret blev ganska okej men stjärnan var inte så tydlig. Roligt lack för övrigt och finns i sju olika färger! Det ska finnas ett ljust sånt här lack men det fanns inte nånstans. Jag hade gärna köpt det. :)

Mavala nagelstärkare.

I stan idag köpte jag ett nytt paket av Mavalas nagelstärkare.


Det är alltså en två steg "kur" för att stärka naglarna. Detta passa perfekt som baslack!

 
Steg ett är ett lack med fibrer i som ni kan se på naglarna.


Steg två är ett täckande lack som ska släta ut nageln så man slipper ojämnheter i lacket sedan, om man nu vill ha nagellack över. Det täckande lacket har ingen speciell färg utan naglarna ser likadana ut som innan vilket är bra! Det dåliga med detta är att fibrerna som ligger på tippen av nageln är grymt svåra att fila bort. Naglarna är ju inte så snygg om det sticker ut massa fiberbitar och ger ojämnheter. Man får pula me det ett tag och det är en nackdel. Sen så stärker inte denna "kur" naglarna långsiktigt utan gör endast naglarna hårdare när det är på. Så när man tar bort det så är naglarna som vanligt igen.

Turkos på locken.

Jag startar dagen med en ögonmake! Jag var så uttråkad men för trött för att starta dagen med Wii så då tänkte jag att jag kan ju sminka mig lite istället. Det blev alltså lite turkos med skugga.

 
Detta är alltså dagens make. Två skuggor, den ljusa och den mörka, är från VLD paletten. Sedan en flytande glitter eyeliner från VLD, flytande svart eyeliner från Nivea och Telescopic mascara.
Dem som känner mig, eller följer bloggen, vet att jag inte är en sån storsminkare med baser och grejer utan jag kör på direkten med eyeliner osv. Just dessa sminkingar jag lägger upp är för bloggens skull, jag går sällan ut med mycket smink, oftast till och med utan. :)

 
Jag gillar verkligen den starka turkosa färgen man får från eyelinern. Tyvärr så syns inte glittret så mycket men den är lätt applicerad!

  
Jag är faktiskt riktigt nöjd! Som ni kanske se på mina ögonfransar så fattas det fransar och vissa är korta och det beror på att jag kliar mig i ögonen som ett barn. Jag gnuggar och gnuggar, hårt. Det är ju så otroligt skönt att klia sig i ögonen tycker jag men jag måste börja klia lite annorlunda, använda mig av någon annan teknik.


Japp, nöjd är jag!

 
Idag bär det ju av till stan! Jag ska försöka hitta det magnetiserade lacket som man kan göra stjärnor av..? Lite svårt att förklara men om jag hittar det så ska jag visa det senare idag! Sen blir det manikyr ikväll också! Jag vill ha lite nyårs naglar känner jag. =)

Ha koll på min blogg!

Om ni går in på denna länk så kommer ni till min sida på bloglovin. Där kan ni se det senaste jag lagt upp om naglar, ögonsmink, hår och eventuella tatueringar!
Du kan alltså "prenumerera", dvs följa min blogg och det är helt gratis!

MVH, Alexlyndra


Orly Goth

Ett annat nagellack jag fått hem är Orly Goth. Jag föll verkligen pladask för detta svarta lack med silvriga glitter bitar i!

  
 
Dessa bilder är tagen med blixt i ett ganska mörkt rum och är inte helt rättvisa med färgerna. De rosa prickarna är faktiskt inte så rosa som dem ser ut på bilderna. P.g.a det svarta underlacket så ser prickarna lila ut vilket är lite tråkigt då rosa, svart och vitt är bland de snyggaste kombinationerna som finns! Lila är så klart också snyggt men jag var ute efter rosa. Jag börjar bli så trött på mina nail art penslar så det finns inte! Ni ser själva på dem vita linjerna! Man måste liksom ta nytt lack mitt upp i allt, då bildas skåror och linjerna får "hack", alltså dem blir inte raka utan man ser att man börjat på nytt streck. Fy! Nu får det vara dags för paketet från 8ty8 att komma! Jag hoppas det inte slarvats bort under leveransen.

 
Här ser ni hur snyggt Orly lacket är! Helt gudomligt! Det ser ut som den svartaste natten som är full av stjärnor långt långt borta. Åh, nästan ett helt perfekt lack. Anledningen till att jag säger nästan är för att det var väldigt jobbigt att arbeta med. Det var väldigt tjockt så det var svårt att måla det första lagret tunt. Problemet med det är att det tar lång tid för det att torka (inte vara "sticky") så det tog lång tid innan jag kunde måla det övre lagret, som ska målas tjockare. Jag har lärt mig att man helst ska måla görsta lagret tunt och det andra lagret tjockare så jag körde så klart på det. Jag har hört att detta lack bara kräver ett lager och det gör det nog, men då får man antagligen sitta med lacket ett tag om man inte har ett snabbtorkande topplack.
Jag använde inte topplack på detta då jag måste köpa ett nytt som inte suddar ut och som faktiskt torkar fort!

"Favoritlistan"

Den här listan går tydligen runt bland massa bloggare och är startad av LipGlossBitch, så jag hakar på!

Rengöring: Diverse tvålar.
Ansiktsvatten: -
Skrubb: Ldb.
Mask: -
Ögonmakeup remover: L'Oreal Demaq expert.
Serum: -
Dagkräm: -
Nattkräm: -
Ögonkräm: -
Solskydd: -

Primer ansikte: -
Primer ögon: -
Foundation traditionell: -
Foundation mineral: -
Färgad dagkräm: -
Concealer: -
Löst puder: -
Fast puder: -
Rouge fast: -
Rouge kräm: -
Rouge stain: -
Highlighter/all-over puder: -
Bronzer:  -
Verktyg ansikte: -

Mascara: Telescopic Clean Definition.
Mascara vattenfast: -
Eyeliner/kajal penna: Misline D2 (Thailand).
Eyeliner flytande: Nivea Expert Eye Liner.
Eyeliner gel/kräm: -
Ögonbrynsprodukt: -
Ögonskugga fast singel: -
Ögonskugga palett: Viva la Diva.  
Ögonskugga lös: -
Verktyg ögon: -

Läppenna: -
Läppstift: -
Läppbalsam: -
Läppglans: -
"Plumper": -
Vektyg läppar: -

Duschkräm: Ldb.
Bodybutter/hudkräm: H&Ms egna.
Bodylotion: .
Brun-utan-sol eller en "skimmer"produkt: -
Skrubb: Ldb.
Deo: Dove Go fresh.
Shampo: Head&Shoulders.
Torrshampo: .
Balsam: Naturelle honung
Inpackning: -
Stylingprodukt: -

Handkräm: -

Nagellack: Massor.
Baslack: Mavala protective base (tillfälligt).
Topplack: -
Vårdande nagelprodukt: -
"Allround" produkt: -
Doft dag: -
Doft kväll: -

Som ni ser så använder jag verkligen inte mycket skönhets produkter vilket jag aldrig gjort. Vi får se när jag blir vuxen och tjej nog. ;P


Dåligt med uppdatering IDAG

Som rubriken lyder, dåligt med uppdatering idag. Anledningen till detta är att jag är hos min pojkvän och har inte min kamera med mig!
Imorgon lovar jag att ni ska få se nya naglar och kanske även ny make!
Ha en trevlig söndagskväll!

/Alexlyndra

Brunt på locken

Nu är det dags för en brun make på ögonen! Dessvärre så vill inte min kamera alltid sammarbeta med skuggornas färger så det kan se ut som att bara en skugga används när jag i själva verket faktiskt använt tre.

 
  
Den sista bilden är med denna bruna make och den senaste rosa jag visade här om dan. Som ni ser så är färgskiftningarna i det bruna väldigt otydligt men jag har använt tre olika nyanser av brun från VLD paletten.

Blåsapa!

Min pojkvän vet att jag gillar att pula med naglarna men att man inte alltid har lika lång tid på sig att låt det torka så han köpte en smart grej!


Det är så otroligt söt och är faktiskt ganska effektiv!


China Glaze L8R G8R

Ett av lacken i det första paketet var ju ChG  L8R G8R. Jag testade det igår och idag kan jag visa er hur det gick för mig!

  
L8R G8R är ett holografiskt lack vilket ni kan se på bilden i mitten som är tagen med blixt. Eftersom man inte får så mycket hjälp från solljus den är tiden på året så får det bli med blixt, eller vissa lampor om man har tur men det hade inte jag idag. Min kamera vill inte riktigt visa den riktiga gröna färgen. På bilderna ser mina naglar ganska ljusa ut men dem är grönare och det holografiska gör att det är väldigt glansigt vilket bilderna heller inte visar.

  
Dem här bilderna kanske visar lite tydligare hur grön den är. Av någon anledning vill min kamera göra bilderna lite ljusare när den tar bilden för innan bilden tas så visar displayen helt rätt färg. Lacket är ganska tunt så det krävs ca tre lager för att få en schysst färg. Det torkar otroligt fort så det är absolut inte jobbigt att måla tre lager! Det enda var att penseln gärna sköt undan lacket på nageln när man målade men det jämnade sedan ut sig så då är det ju lugnt. =)

 
Jag kan självklart inte undvika nail art på naglarna! Jag väntar med spänning på mina nya lack med smala penslar så jag kan göra snygga linjer på naglarna men man får nöja sig med det man har under tiden. =)

Rosa på locken.

Nu är det dags för lite rosa på ögonen! Rosa är en av mina favoritfärger som jag inte kan få nog av!

  

Jag gillar eyelinern rejält då den är i så stark rosa. Skuggorna och eyelinern  är från VLD paletten. Skuggorna har väldit mycket skimmer men man måste tänka på att inte trycka för hård med appliceraren då skuggorna smulas sönder! Det räcker med några lätta drag för att få rejält på locken.

Kracklelacket.

Jag måste bara tillägga att kracklelacket är riktigt kämpigt att få bort. Det spelar inte roll hur länge man väntar med removern på eller om man gnuggar, det mesta försvinner från nageln men nagelbanden är körda. Man får vänta tills det försvinner om man inte vill använda aceton vilket jag inte gör.

Grön skugga.

Jag har gett mig på grönt på ögonen den här gången men min kamera vill fortfarande inte sammarbeta med mig. Den visar knappt färgskiftningarna.

  

 

Sista bilden är även på en annan sminkning som jag glömde fota. :P
Skuggorna är från Viva la Diva paletten som finns på Kicks!

Moodlacken och klacklelacket är testade!

Oj oj vad häftigt det var att öppna paketet med moodlack, samt ett krackelerande! :D
Här har ni dem!


F.v: Blått kracklelack, Glitter tangerine to lime green, pumkin orange to neon orange, Nubar's butterscotch to gold och Nubar's Onyx glitter to clear glitter.


Lite suddig bild men när det mörknar ute så får man inget ljus i dagsljus så då får man köra med blixt vilket kan resultera dåligt ibland.
 
Vi kör från vänster i den stora bilden: Onyx glitter to clear glitter.
Första bilden är i vanlig/kall temperatur och bilden till höger visar i varm temperatur. Färgerna skiftar egentligen bara i vatten eftersom att temperaturskillnaderna där är störst. Man ser inte skillnaden så mycket egentligen, bara att det är lite mörkare i rumsvärme. Det är lätt att applicera och torkar fort. Jag har målat två lager. Jag är osäker på hur många lager man kan måla så det fortfarande skiftar i färg lätt. Jag ska prova mig fram. Glittret är i färgerna blått, rött och silver.


Butterscotch to gold
En besvikelse. Det syns inte att det byter färg och det räcker för att säga att det är en besvikelse. Så nu har jag tre guldlack (två moodlack) varav en jag hoppas skiftar i färg! Den är förövrit lätt applicerad och torkar fort.


Krackle lacket! (jag vet att det är utanför, men what ever! :D)
Oj oj oj så häftigt! Jag var så rädd att inte klara av det, alltså att göra fel men det blev ju hur bra som helst! Jag använde ett vanligt vitt lack som botten och sen applicerade jag ett TUNT lager kracklelack och så här blev det! Jag råkade komma i kontakt med vatten (efter bilden togs) och lite av lacket försvann. Jag var nästan säker på att lacket torkar men icke! Kracklelacket verkar för övrigt vara lite känsligt mot vatten så det kan färga av sig om det blir för blött.


Pumpkin orange to neon orange
Besvikelse! Precis samma som Butterscotch, det ändrar inte färg. Det syns inte i alla fall. Det som räddar mig är dock att jag inte äger ett orange nagellack så nu har jag det! Lätt applicerat och torkar bra.

 
Glitter tangerine to lime green
Inte en besvikelse! Som ni ser på bilderna ovan så ändrar den färg! Från guld till lime och jag är glad att åtminstone ett av moodlacken visar tydlig skillnad. Detta, som dem andra, är lätta att applicera och torkar fort.

Sammanfattningsvis då: få av lacken visar ändring i färgen, färgen skiftar i stort sett bara i tydliga temperatursändringar (som i vatten), dem är lättapplicerade och torkar fort.
Kracklelacket är hett!

God jul!

Blir inte så mycket uppdatera idag eftersom det är julafton med julmat, prat, sällskap och kalle anka!

God jul allihopa önskar Alexlyndra!

Ännu ett paket hemma!

Nu har jag åkt över till min mor och pulat med julmat hela dagen och slagit in julklappar.
Pappa ringde och sa att avin till det efterlängtade paketet som jag skrev om först i länkinlägget! Han har hämtat ut det så på torsdag får ni se minda moodlack! Jag tror att det är dem som kommit, woho!

Paket!

Jag berättade ju i tidigare inlägg på att en man ringt på i fredags med ett paket. Jag tycker posten borde ha sänt ut ett avi i fredags så det skulle kommit idag men icke. Jag satt med öronen på spänn så jag kunde höra när posten föll genom brevinkastet. Två gånger fick vi post men där låg inget avi.
Det är lite konstigt då det faktiskt borde ha kommit ett igår men det kommer nog idag! Men det får jag inte veta förrän senare ikväll.

Nu till dagens lycka! Idag var jag hemma när det ringde på dörren! Det var inte samma paket utan från Head2Toe!

 
Jag beställde den 11 december och nu, 12 dagar senare1 är lacken i min ägo!

 
Två lack från Orly, Opal Hope och Goth.

  
  
Sex lack från China Glaze! Blue Sparrow, 2NITE, Ruby Pumps, Lubu Heels, QT och L8R G8R. Sen har vi en polish corrector pen. Den innehåller polish remover och används till att ta bort nagellack som kommit utanför, riktigt smart!
Ni ska få se dessa lack på naglarna också men nu är det julnaglarna som gäller!

Jag är så lycklig att äntligen få hem de första lacken! =)

Nytt på naglarna.

Efter gårdagens missnöje med Depends topplack  så tog jag bort mina efterlängtade polka naglar och gjorde något simplare.

 
Jag använde mig av Depends nr 118 på alla fingrar förutom ringfingret. Det är något med att ha något annat på ringfingret. =) Det skulle nog behövas fler lager än två med Depends lack eftersom man ser linjen vid smilet.  På ringfingrarna använde jag H&M's egna märke, red nail står det på korken men jag är osäker på om det är namnet på den. Här skulle nog också minst tre lager behövas för att få det jämnt.

Jag kommer senare göra en update på detta inlägg för att visa nail art jag ska göra senare idag! Det blir inte förrän senare ikväll eftersom jag ska hjälpa min mor med julmat till imorgon!

Nu kommer updaten!

Nu har jag pillat lite på naglarna och här är resultatet:


Som ni kanske ser så har jag gett mig på Xmas bär från julnagel designerna. =) Jag är inte alls nöjd med ringfingret (det röda). Det blev snyggare när jag ritade i paint :P. Nej men tummen är jag faktiskt ganska nöjd med. Tusan så svår grej att göra med dem där värdelösa penslarna jag berättat om tidigare. Sen hade det varit mycket snyggare med mörkgrönt lack istället för vitt. =)

Fy för Depends topplack!

Ja, som rubriken lyder: Fy för Depends topplack! Det står att det ska torka fort och det säger väl allt? Det gör det INTE.
 
Fy för detta. Sen när är billiga nagelgrejer egentligen bra? (Billigt i svenska kronor). Jag kan med gott hjärta säga att det aldrig torkar. Det vekar så, för jag brukar testa göra små jack i nageln (längst ner på nageln) för att se om det torkat och det bildas inga jack.
 
Då här fint blev det. Tummen visar efter att ha suttit i soffan och pek- och långfingret visar hur snyggt det blivit efter man skalat mandarin. Det trycks bort så det blir buckor och man ser nageln under. Nej fy! Jag ska köpa CND Dry&Shine så fort jag har råd!

Första skuggningen i bloggen!

Jag satt imorse, så inspirerad av Sminkan, Rocketqueen och MakeupMyLack som hel veckan haft olika teman! Så nu har jag massor att bjuda på men jag väntar med dessa till om det kommer fler tema veckor/dagar. =)

  
Jag är inte direkt någon proffssminkare med hur mycket sminkprylar som helst eller kunskapen. Jag har aldrig varit en person som använder conealer, foundation eller vad man nu använder under sminket och på huden och jag funderar inte på att bli någon sådan heller.
Jag sminkar mig väldigt sällan men jag tycker det är fruktansvärt kul!

 
Väldigt lite kajal för att markera tydligare var jag ska gå med den flytande sedan.

 
Flytande eyeliner.

 
Mascara med ögonfransböjare.

 
Mascara utan ögonfransböjare. Jag vet att fransarna är kortare på ett ställe och det beror på att så fort jag kliar mig i ögonen så faller några stycken av.

 
Slutresultatet! Jag ser att bilderna inte visar att jag faktiskt använd tre olika nyanser av lila/rosa, lite tråkigt faktiskt. Jag tror aldrig jag haft såhär mycket ögonskugga, eller så här mycket smink över huvud taget. Eftersom att naglar och faktiskt piercingar/tatueringar är av lite större intresse än smink så blir det inte så mycket ögonsmink  utan det lär komma lite då och då, men jag hoppas ni tyckte om det! =)

Polka naglar!

Jag frågade er läsare vilken av jul nagel designerna ni tyckte jag skulle fixa till julafton. Nu är det så att mina personliga favorit var faktiskt Xmas bär men jag hittade aldrig ett mörkgrönt nagellack för billigt pris ute i butikerna, så då blev det polka naglarna. =)

 
Jag är mest nöjd med tummen faktiskt. Det beror nog på att det finns större yta att arbeta på. Jag vet att linjerna inte är raka och inte skarpa men förklaring kommer lite längre ner. ;)

 
Det röda är Maybellene's nr 30, Cherry Cerise och det vita är beställt från Farsibella.

 
Här är penslarna jag använder. Det ska vara en blå med också men den har jag slängt då jag råkade förstöra den. Dessa är nästan helt omöjliga att arbeta med. Fransarna spretar, dem är hårda och när man tar nagellack på dem så blir det som på den andra bilden, dvs det bildas en klump av lack en bit ifrån toppen.
Jag kan verkligen tipsa er som vill ha smala penslar att köpa lack som redan har smala penslar. Köp endast dessa om ni verkligen måste! Jag ska slänga dem så fort mina lack kommer hem till mig!

Nya lacken på posten.

Idag fick jag höra att en leverantör hade varit och ringt på dörren i fredags men sån otur som jag har så var ju ingen hemma! Nu vet jag i alla fall att det ligger på något postkontor i närheten och ska hämtas ut imorgon! Jag är så ivrig. Jag kan knappt vänta!
Jag tror att det är mina mood lack beställda från LotionSource!

Jag har redan planerat att fixa naglarna till julafton imorgon på dagen och jag kan inte hämta ut paketet förrän efter 17.00 så jag ska visa alla mina häftiga nagellack på torsdag eller fredag. Det vill ni inte missa va? :D

Hannya tattoo.

Nu är det dags för den andra tatueringen här på bloggen! Det är min pappas tredje tatuering som han gjorde på sig själv för några veckor sedan. eller kanske två månader sen.
Han har ritat den själv och gjort den själv och han är super duktig för att bara ha tatuerat i lite mer än ett år och han tatuerar verkligen inte varje dag.


Den är alltså placerad på min fars högra lår. Jag är riktigt stolt över min far! Visst, linjerna sitter inte helt än men som sagt, han har bara tatuerat i lite mer än ett år och han tatuerar inte varje dag.
Go pappa! =)

Snart kommer paketen!

Förra veckan (torsdagen) beställde jag nagellack från USA. Nu tidigare i veckan fick jag mail om att alla tre sidor har skickat sin beställning och vad jag vet så har en kommit till Sverige! Jag är så lycklig att jag hoppar upp och ner!
Nu kanske ni undrar vad jag har beställt ifrån för sidor, och dem ska ni få här:
Head2toe --> Nagelvård, hårvård, kroppsvård etc.
8ty8 --> Nagelprylar! Nail art lack, vanliga lack, strasstenar, nagelvård etc.
Lotionsource --> nagelprylar, moodlack! kroppsvård, kosmetika etc.

Från dessa sidor har jag beställt ca 26 lack! Jag hoppas verkligen på att få dem nu nästa vecka innan jul, annars måste jag vänta minst en vecka till. Man får inte ha för stora förhoppningar, vilket jag alltid har.

Strul med designen.

Jag försökte igår fixa en grej bland mina kodmallar men insåg nu att något inte stämmer för bakgrunden och headern saknas. Ska slipa på det just nu.

Update:

Jag tänkte kolla med er som läser hur min blogg ser ut. Vit bakgrund eller rosa bakgrund? Och headern, svart med  bild på Marilyn Monroe och "Alexlyndra" eller bara svart.

Jag är tacksam för svar, för det kan vara så att datorn jag sitter vid strular. =)

Fransk manikyr med svart VLD.

Jag har tidigare gett mig på fransk manikyr men aldrig fått ett bra resultat. Sen kom jag för några dagar sen på att för att få ett snyggt smile så kan man använda tops och nailpolish remover!

Det gick väl sådär. Nackdelarna med den här metoden är att topsen är rund, därför ser man inte så tydligt vad det är man tar bort. Sen så hårar gärna topsen så små hårbitar kunde lätt fastna i lacket och det blir inte snyggt om man försöker pilla bort dem.

Men för att vara första gången jag verkligen gett det tid tycker jag det blev bra! Mitt svarta VLD börjar tyvärr tjockna men min räddning är på väg! Jag har beställt Liquid Leather från China Glaze och hoppas att det ska komma i brevlådan inom tre veckor!

Jag kan såklart inte bara låta topparna vara svarta, utan jag måste såklart göra något på dem!
Jag köpte ju ett lila glittrigt nagellack från VLD idag som jag använde på min franska manikyr.

Jag är faktiskt riktigt nöjd! Det enda problemet är att det svarta antagligen inte var helt torrt så glitter lacket dro med sig lite av det men det ser inte hemskt ut i alla fall.

Svart går ju ihop med allt så visst är det inte fel med lila och svart tillsammans? Sen gillar jag blixtarna på sidan också. Lite nail art har väl aldrig skadat? =)

Kicks VLD palett.

Idag tänkte jag bege mig ut till stan för att köpa Kicks VLD palett, ett lila glitter nagellack från VLD och ett mörkgrönt nagellack. Jag fick hem två av dessa, paletten och det glittriga nagellacket. Jag är verkligen i behov av det mörkgröna nagellacket så om någon vet var man kan hitta sådant (ej från utlandet och ej över 100 kr).


Här är alla 48 ögonskuggor som ingår, plus en spegel, för endast 159 kr! Jag har hört att kvalitén på skuggorna inte är så bra men jag är ingen proffssminkare så det lär inte vara nån skillnad för mig.

Jag gillar att det är så många olika färger och olika nyanser på färgerna så man kan göra en schysst skuggning. Jag har i stort sett bara en rosa, en röd, en blå osv.

Utan nagellack med baslack från Mavala.

Jag har ännu inte lagt upp någon bild på mina naglar utan nagellack. Anledningen är att jag starkt ogillar formen på mina naglar.


Jag använder alltså Mavala 002, baslack. Det blir ingen slät yta av det utan det känns lite kornigt, men inte för mycket så det påverkar nagellacket sen.

Här ser ni formen jag pratar om. Det behöver absolut inte vara fult men jag vill inte ha så. Om jag filar för mycket så är jag rädd att något ska bli fel. För jag tycker jag gör dem smalare och smalare hela tiden men det ser ändå likadant ut. Jag har ändå en räddning: jag använder alltid nagellack och man behöver inte måla ända ut i kanterna, utan man kan måla så att en bit av naglarna fortfarande syns. Jag kan lägga upp en bild på det till julen då jag ska måla hela naglarna.

Julnaglar, tips!

Jag har i några veckor tänkt vad jag ska göra på mina naglar till juletiden. Jag vill ha något juligt och har kommit på tre designer. Nu vill jag ha eran hjälp att säga vilken av dessa ni tycker jag ska ge mig på! Sen om ni inte gillar någon av dem, har annat design förslag eller något tips på hur jag kan ändra någon på dem klara designerna, säg bara till! Jag blir bara glad. :D


Detta är självklart inte så dem kommer se ut. Jag är ingen höjdare på paint som ni ser ;) Jag vill gärna ha så många tips jag kan få så fort ni kan, för imorgon blir det att handla lack i sådanna fall! =)

Litet meddelande till läsare!

Jag vill bara säga att om någon av er kommenterar så svarar jag i samma inlägg, jag svarar inte genom att skriva i en av era inlägg. =)

Tack!
Alexlyndra

Depend 132

Jag har länge gått och suktat efter ett holografiskt nagellack. Sen hittade jag lacket på en annan blogg, minns tyvärr inte vilken, så idag drog jag mig till stan och köpte detta lack! 25 kr, så vadå? =)


Nu hade jag såklart bråttom att lägga upp bilder på detta lack att jag inte fotat i dagsljus. Bilden ovan är tagen utan blixt med stearinljus och en taklampa vilket ger det gulorange ljuset. Man ser ändå att det är holografiskt! =)

Den här bilden är tagen med blixt. Min kamera är ingen höjdare på att få bra bild utan blixt om det inte är dagsljus eller solljus. Sen ser man på bilden att det krävs hur många lager som helst för att "smilet" inte ska synas. Jag har tre lager av Depends nr 132.
Detta är taget under spisfläktlampan :P


Jag rå diggar detta holografiska lack, sen finns det ofta nackdelar och det har detta lack. Ett av nackdelarna är, som jag skrev innan, att man måste måla flera lager för att det ska ha samma färg (syns dock inte i alla ljus). Sen en annan nackdel med Depends nagellack över huvud taget är att penseln lätt klibbar ihop och det är bara första gången jag använder detta. Det har jag märkt med tidigare Depend nagellack. Det är lite trist eftersom det får lacket att skjutas undan när man målar på samma ställe fler gånger.
Sen får man inte glömma att det är billigt! Man kan ju köpa nytt när som helst i stort sett. =)


Update:

Jag har svårt att hålla min undan från nail art så jag var självklart tvungen!


Mina naglar har inte den formen jag vill att dem ska ha men jag väntar med att fixa det tills dem blir lite längre, annars blir dem bara korta hela tiden.
Sen märker jag att om man har dem raka på toppen som jag vill ha dem så slits kanterna ner och dem blir lite rundade. För mina naglar får tillbaka den runda formen hela tiden, vilket jag inte tycker om (på mig själv, såklart)!

Tutorial på ett av många favorit mönster.

Jag skrev om ett ganska simpelt mönster man kan göra på naglarna i DETTA inlägg.

Nu är det så att denna tutorial inte har en kod så jag kan inte lägga in youtube videon här, och jag försökte skriva ett inlägg där jag länkar till youtube men inlägget ville aldrig publiceras!
Så om ni nu är sugna på att se denna tutorial, gå in på youtube och sök "PinK Scaly French! - French Rosa a Squame!" =)

Tydligare bild behövs!

Ni fick ju fyra bilder på min tatuering och lite från processen i DETTA inlägg. Jag kom på att jag har ingen bättre bild och ändå togs tatueringen i slutet av maj!
Så jag tog tjuren vid hornen och fotade, en lite små suddig bild på tatueringen och jag vill så klart dela med mig av den!


De som känner mig vet att jag rå älskar döskallar, det finns väl inget häftigare? Sen är stjärnor väldigt snygg det med. Sen så är den ju rosa och min far har ritat och tatuerat, kan det bli bättre? :D

Back to red!

Nu är vi i nutiden när det gäller håret efter alla mina historiska inlägg ;)
Jag älskade mitt röda (klicka här för att komma till inlägget) och saknade det så mycket att jag färgade håret till det igen!


Det enda problemet med bilden är att det får håret att se lite orange ut på vissa ställen vilket det inte är. Men om ni klickan på länkan ovanför bilden så kan ni se hur färgen ser ut i solljus, detta är med blixt i mörkt rum.

Men det är ju snyggt eller vad säger ni? =)

Tatuering skaffade jag mig!

Jag skulle ju även skriva om piercingar och tatueringar ju! Jag skaffade mig en egen i början av sommaren i år.
Det var ingen annan än min far som gjorde den. Vid detta läget (nu i december) har han tatuerat i lite mer än ett år och är redan sjukt bra.
Det är så klart en lång väg till att bli proffs men som jag sagt tidigare, övning ger färdighet. Jag tror nästan det är mitt motto om jag nu ska ha något.

Här är i alla fall lite bilder som tatueringen dyker upp på:

   

Tävling hos One inch nails!

Du kan vara med och tävla om om ett super snyggt nagellack hos One inch nails!
Klicka
HÄR för att vara med och tävla!

Tegelmönster, häftigt?

Jag kom att tänka på att tegel kan vara ett riktigt coolt mönster att ha på naglarna. Det är också en simpel grej som jag tänkte kunde bli snygg, så jag testade:



Jag kan då säga att jag tycker det blev riktigt bra! Som jag sagt tidigare så har jag än så länge inga bra smala penslar att arbeta med men detta blev faktiskt riktigt bra för att vara gjort med dem penslarna.


Jag har använd Isadoras lila lack under sen har jag använt Viva la divas blå med lila skiftningar i. Detta gör att lacket skiftar i blått och lila, häftigt va?
Sen har jag använd Viva la Divas svarta till tegelmönstret.

Jag vill ha lite rosa.

Jag har länge gått och suktat efter rosa hår eller att åtminstone ha lite rosa i håret så jag bestämde mig för att göra en favorit i repris.


Först blev det att bleka det i håret som skulle blekas, dvs där jag hade svart för ca ett år sen. Det krävdes två blekningar för att kunna få det tillräckligt ljust för att sedan få det rosa.


Sen blev det rosa! Den snyggaste rosa färgen (på hår) om jag får säga det själv. Det tappar färg efter varje färgning så detta varade inte så länge.

Snön kom!

Det kom ju lite snö här i början av december och det gjorde mig sugen på snöflingor.
Snöflingor är väldigt vacka och unika, ingen är lik den andra! =)
Jag bestämde mig för att göra snöflingor på naglarna och såhär blev det:



Jag är väldigt nöjd över resultatet om man tänker på mina kassa penslar jag har. Dem är hårda och spretar åt olika håll.
Jag har använd Viva la Divas svarta lack och på det har jag använt Mavalas genomskinliga glitter lack och det påminer om China Glaze Lubu Heels. Det som skiljer är att det röda glittret syns mer om man gjort som jag men glitterbitarna känns på mitt sätt.
Det vita är farsibellas.

Sotsvart.

Halva sommarlovet gick jag och suktade efter svart hår! Det gjorde det inte bättre att alla i Thailand (som jag då var i) hade svart hår.
Så fort jag kom hem åkte jag med min far och köpte två förpackningar svart hårfärg. Otroligt nog räckte det med en förpackning!



Det var länge sen jag hade svart hår, nästan fem år sen. Riktigt snygg är det i alla fall. Det passar till allt!


Det enda som är drygt med svart hår är om man vill ha ljusare efteråt för då börjar blekningsprocessen som skadar håret och är ganska dyr.


Man ska akta sig för vad man använder för blekningsmedeln.
Jag kan varna för Palette! Schwarzkopf är mycket bättre för håret, men som sagt, fortfarande skadar det.


Tack youtube, igen.

Jag hittar mer och mer grejer på youtube hela tiden och jag blev lite kär i en annan simpel sak, även detta i slutet av november:


Först gjorde jag ett smalt rosa streck som visar vart jag ska måla, med en smal pensel. Sen målade jag ena sidan rosa (Viva la Diva) och andra sidan röd (H&M). Sen var det bara att dra det svarta (Viva la Diva) strecket och så var det klart!
Det enda som var drygt med denna var att mina naglar blev missfärgade, även fast jag hade baslack. Jag fick en förklaring av en tjej som jobbar med naglar dagligen och nu vet jag varför. Det kan lätt bli så med billiga baslack, samt om baslacket och nagellacket inte är av samma märke, vilket mitt inte var.

Paus från färgandet!

I slutet av vårterminen fick det vara nog. Min naturliga hårfärg är råttfärgat så jag
valde att färga en brun färg så utväxten inte skulle se så hemsk ut.


Det är dyrt att färga ofta, speciellt när man köper lite dyrare märken och två förpackningar varje gång.
Så samtidigt som det blev sommarlov för mig så blev det sommarlov för håret.


Jag kunde sjävlklart inte låta bli att göra något med håret så jag la i lite blont på tre ställen.
Att bara ha brunt skulle ta död på mig, riktigt tråkigt.


Nu är det inte så att mina åsiktet för alla personer utan dem rör bara mig. Säger jag att det är tråkigt så menar jag att det endast är tråkigt på mig i mina ögon. Så ta aldrig illa upp! =)

En form av franska.

Fransk manikyr har aldrig varit min grej. Absolut är det snygg och ser fräscht ut men jag är inte så sugen på det där naturliga utseendet på naglarna. Ska det vara franska så ska det vara med färg! Jag gav mig då på denna (jag vet att jag försökt mig på franska på några av dem tidigare) i slutet av november:
 


Här har jag använt mig av Viva la Divas ljusrosa och svarta, samt farsibellas vita. Fortfarande inte alls stadig på handen men det börjar arta sig lite!
En av mina favorit kombinationer är just rosa, vitt och svart.

Rött är sött.

Rött är en jäkligt snygg färg, speciellt när den är i hårfärg.
Jag blev riktigt sugen på vintern, vårterminen -08 så jag gav mig av och köpte en intensiv kopparröd. Jag hade blekt bort det brunröda så håret var ljusorangerosa.
Det röda bled såhär:




Jag rådiggar färgen men den vill inte riktigt fästa på utväxten av någon anledning. Det blev inte så överallt i håret men på några ställen ville den verkligen inte. Jag kanske hade för lite färg just där.

Simpelt kan vara snyggt!

Det behöver inte alls vara massa detaljer och pul för att få det snyggt på naglarna, visst?
Ibland har man inte tid att sitta med naglarna länge så man kan dra till med något simpelt men ändå snyggt!
Så var det för mig några dagar efter förra nail arten så jag gjorda detta:


Som sagt, väldigt simpelt men kan bli snyggt.
Här har jag använt Viva la Divas svarta (som kräver minst två lager för att bli svart för i vissa ljus blir det mörktblått) och det vita är farsibellas.

Här använde jag mig aldrig av baslack eller topplack och det kanske syns, i alla fall att jag inte använder topplack.

Nu på senaste när jag använt detta svarta lack har jag märkt att det suger åt sig all glans från mitt topplack.
Mitt topplack är i och för sig inte det bästa men jag ska köpa nytt efter jul. jippie!

Mörkare till mörkret.

Dagen innan julafton -07 färgade jag håret mörkbrunt med en liten släng av rött i, så vi kan väl säga kastanj.


Jag valde att aldrig bleka bort det svarta så det blev kvar.



Det var egentligen meningen att håret skulle bli ljusare än vad det blev men det är sånt man får ta, mig gör det inte så mycket. Det kan däremot vara störande när resultatet skiljer med hästlängder från vad förpackningen visar, då blir man faktiskt lite upprörd.

Fantasi lös.

Jag har de senaste åren haft problem med fantasin. Jag vet vad jag vill göra men jag vet inte vad jag vill göra med det jag vill göra. Det kan resultera i att det blir fult och inte alls något speciellt, som detta som gjordes i början av november:



Riktigt tråkigt är det men sen kan man ju se det på ett positivt sätt också, dvs att man övar sig hela tiden och med övning kommer färdighet, det kan nog alla hålla med om.


Lacken jag använt är:
Rosavita: Maybellene
Svarta: Viva la Diva
Orange: Stargazer


Jag var riktigt dålig på att fila naglarna. Jag tänkte fel! Jag tittade på längden på naglarna med handflatan mot ansiktet men det blir fel då. Man ska endast jämföra med handryggen (?) så man ser hela naglarna för naglarna sitter olika långt in på fingret.

Annat svart och blont.

Jag älskar att variera mig men jag var fortfarande så kär i kombinationen svart och blont att jag testade något annat. Detta i början var december -07:

  

Blont under och svart endast uppe på. Inte alls så lyckat då jag var orange i luggen efter att ha blekt bort det gamla svarta. Det är riktigt bökigt att färga håret när man ska spara blont hår. Kommer man åt något av det blonda som inte ska bli färgat av den andra färgen så blir det färg där, det går inte att undvika.
På den andra bilden ser ni här att det blivit silvrigt på vissa ställen? Det är för att det svarta kommit år pytte lite och då blev det så här. Det är svåra grejer!

Inspiration från Youtube.

På youtube finns det massor av tutorials på hur man kan måla naglarna.
Jag hittade en grej som jag tyckte såg extremt tufft ut och det var super enkelt!

  

Ni ser grejen på ringfingrarna. (Ni kanske även märker av min favorit färg!) Bilden i mitten är klickbar så ni kan se tydligare hur det ser ut.
Bild nr 1: Rosa och svart lack från Viva la Diva. Vitt lack från Farsibella.
Bild nr 2: Samma lack som nr 1.
Bild nr 3: Samma lack som nr 1.


Blont och svart är ju hur snyggt som helst!

Jag älskar kombinationen riktigt blont och svart hår och jag tror inte jag är ensam om detta.
I slutet av juni -07 ville jag testa denna kombinationen:




På denna bild är hålet inte stylat utan mitt självfall tar över. Efter bad och sol så flyger det åt alla håll.
Men visst är det snyggt med blont och svart?

Jag vill bara tillägga att allt jag gör med mitt hår gör jag själv utan frisör eller någon annans händer!

Första, eller nästan, nagelpulet.

Jag har alltid haft ett intresse för naglar och nail art men jag har aldrig tagit mig tid att leta runt på nätet.
Det första lacket jag hade med smal pensel var ett lack från Stargazer som jag pulade lite med. 
Det blev gammalt fort och då orkade jag inte pilla mer så jag försökte med mina vanliga lack.

Det här var det första jag gav mig på och detta var den 27 oktober:



Dem som håller på med naglarna vet hur svårt det är från början. Man är ostadig och inte alls kunnig om tekniker eller material, man bara kör.
Jag använder inga dyra märken. Det blåa är från Viva la Diva och skiftar väldigt svagt i lila.
Det lila lacker är Isadoras wonder nail med wide brush. Jag älskar detta lack då konsistensen och borsten är mysiga att jobba med.
Det glittriga är också från Viva la Diva.

Jag drar igång med lite hår.

Alla som känner mig har bevittnat mina hårförändringar ett x antal gånger.
I de flesta fallen är det hårfärgen som ändras för jag är så nöjd med min egna frisyr i de flesta fallen.

Jag ska börja från förra året, alltså juni -07:




Jag är blond. Inget speciellt med håret egentligen.
Alla som är blonda (ej naturligt) vet hur drygt det är att färga och färga, bleka och bleka månad efter månad för att utväxten inte ska synas. Den är ju faktiskt inte så snygg. =)
Här börjar min resa med att färga massor, innan var det bara detta blonda och svart för ca 5 år sedan.

RSS 2.0